Хартиен Арт Фест София 2013 във ФотоСинтезис Арт Център / 09-27 май

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Април 29, 2013

 

Tретотo издание на Феста ще поднесе на софийската публика желани и очаквани с нетърпение събития. В галерията на ФотоСинтезис Арт Център (София, бул. "Васил Левски" 57) в дните на фестивала ще видим една от най-нестандартните експозиции на Биеналето – изложбата “Екзотично изкуство”.


Селекцията е съобразена с идеята да се представят автори от различни поколения и държави, но такива, които рядко са се представяли в публичното пространство на София и България.

Авторите, които ще бъдат представени са от Бразилия, Южна Африка, САЩ, Литва и други страни, разбира се, не без знаковото присъствие на България.

Изложбата “Екзотично изкуство” ще се открие на 9 май и може да бъде видяна до 27 май в галерия-сутерен.

Интересен акцент представлява ФОТОГРАМИ, работилница за децата с Мария Ангелова, който ще се проведе на 20 май (понеделник), от 16.00ч. до 20.00ч.

На 18 май в Нощта на музеите и галериите и двете изложбени пространства на ФотоСинтезис Арт Център – галерия-сутерен и кафе-галерия ще работят до 22 часа. В кафе-галерията ще има безплатна прожекция на ХАРТИЕНИ СЛЕДИ ОТ СЕРДИКА –- виртуален музей на Сердика Улпия, а в галерия-сутерен ще може да разгледате изложбата “Езкотично изкуство”.

Ето и пълната програма от събития, която може да видите при нас в рамките на Феста:

Изложба „ЕКЗОТИЧНО ИЗКУСТВО” , галерия-сутерен
9 май - 27 май
Откриване: 9 май ( четвъртък) от 19.00 ч.

Вижте повече за изложбата ►

 

ХАРТИЕНА АРТ АКАДЕМИЯ - ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия

16 май (четвъртък) - 19.00 часа , кафе –галерия, ХАРТИЕНИ СЛЕДИ ОТ СЕРДИКА –- виртуален музей на Сердика Улпия, създаден от екип учени съвместно с МЕТРОМЕДИЯ . Вход свободен.

18 май (събота) - 20.00 часа , кафе –галерия, ХАРТИЕНИ СЛЕДИ ОТ СЕРДИКА –- виртуален музей на Сердика Улпия, създаден от екип учени съвместно с МЕТРОМЕДИЯ. Вход свободен.

 

КИНО – ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия

Разделът Paper love се осъществява като част от София Хартиен Арт Фест. Филмите са анимационни, документални и игрални.

За първи път от началото на София Хартиен Арт Фест предстои да видим един различен, нов прочит на цяла поредица наградени в други подобни фестивали филми, обеднени от едно общо понятие - ХАРТИЯ.

Куратор на този най-нов и изключително интересен раздел от тазгодишния фестивал, е добре познатия на публиката режисьор на документални филми Христо Бакалски. Той, заедно с талантливия си екип поставят символичното начало на една нова насока, която смятат да превърнат в традиция в следващите издания на феста. С подчертан интерес се очаква и участието на известната немска кинокритичка Сабине Кьонер.

22 май, сряда, 18.00 часа, кафе –галерия, PAPERLOVE - прожекция на чуждестранни и български филми –– вход свободен, 90 мин

25 май, събота 20.00 часа, кафе –галерия, PAPERLOVE - прожекция на чуждестранни и български филми – вход свободен 90 мин


УЪРКШОП


20 май, понеделник – 16.00 - 20.00ч. ФОТОГРАМИ - за деца с представяне на автора Мария Ангелова. За да се включите за участие в уъркшопа е нужно да се запишете предварително на е-мейл: photo@photosynthesis.bg.
Таксата за участие е 5 лв. и се заплаща на място, преди началото на уъркшопа.

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Април 29, 2013

Фотогалерия: Хартиен Арт Фест София 2013 във ФотоСинтезис Арт Център / 09-27 май

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии