Чай в пустинята – закриване с презентация на Васил Тодев / 26.03.2018, 19:00 ч. / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 26 Март 2018 от 19:00 до 21:00 ч.

Закриване на изложбата с разкази за Южно Мароко.

26 март 2018 г. (понеделник), 19:00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул. ”Васил Левски”57


Изложбата “Чай в пустинята” представя впечатленията на фотографа и пътешественик Васил Тодев от разнообразната и колоритна южна част на Мароко. Показаните кадри са от Маракеш, Есауира, планините на Антиатлас, пустинята Сахара и Атлантическото крайбрежие на Мароко.

Официалното закриване на фото изложбата ще бъде съпроводено от кратка презентация и разкази на автора за местата, запечатани във фотографии. Ще чуем истории за природата, контрастите и хората на Мароко, за да разберем какво кара Васил Тодев да се връща отново и отново в тази страна и да открива нейните различни лица.

Кралство Мароко се намира в северозападната част на Африка, известна още като част от региона Магреб. Тази арабска и африканска държава е известна с веригата на Атласките планини и пустинята Сахара на юг. На запад и север Мароко има излаз на Средиземно море и Атлантическия океан. Природата на страната се характеризира с разнообразен релеф, климат и растителност. Дългата история на Кралството е оставила отпечатъка си върху културното развитие и богатите традиции на населението ѝ.

Изложбата “Чай в пустинята” се осъществява под егидата на Посолството на Кралство Мароко в Република България и Нейно превъзходителство госпожа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко за България и Македония и с любезната подкрепа и домакинство на ФотоСинтезис.


 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии