Чай в пустинята – фотографска изложба на Васил Тодев / 06.03 - 26.03.2018 / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 06 Март 2018 - 26 Март 2018
Едно пътуване в Мароко 
 
Откриване с чайна церемония: 06 март (вторник) от 19.00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул”Васил Левски”57
Изложбата може да видите до 26 март 2018г. 


"Човек се връща там, където изпитва доброто си усещане за място. Разстоянието и различията на Мароко се преобразуват в близост, сякаш нещо изчезнало се обажда отново за първи път."

Филип Лхамсурен
 

Кралство Мароко се намира в северозападната част на Африка. Известна още като част от региона Магреб.Тази арабска и африканска държава е известна с веригата на Атласките планини и пустинята Сахара на юг. На запад и север Мароко има излаз на Средиземно море и Атлантическия океан. Природата на страната се характеризира с разнообразен релеф, климат и растителност. Дългата история на Кралството е оставила отпечатъка си върху културното развитие и богатите традиции на населението й.

Изложбата представя фотографии, чийто автор е фотографа Васил Тодев, направени по време на няколко пътувания в южната част на Мароко. Показаните кадри са от Маракеш, Есауира, планините на Анти Атлас, Сахара и Атлантическото крайбрежие на Мароко.

Тази фото изложба отразяваща различни пейзажи от Мароко, е организирана под егидата на Посолство на Кралство Мароко в Република България.

Нейно Превъзходителство Госпожа Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко за България и Македония, ще открие изложбата на 6 март 2018 от 19ч., в присъствието на представители на дипломатическите мисии на други държави, медии, различни институции и туристически агенции, които се интересуват от Мароко като дестинация.. 

По време на откриването на изложбата, представители на посолството на Кралство Мароко ще организират чаена церемония с марокански сладки, представляваща традиционен за страната жест на гостоприемство.

Откриването на изложбата е с вход свободен и отворен за широката публика.

Изложбата “Чай в пустинята” може да видите до 26.03.2018 година.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Посолството на Кралство Мароко в България и ФотоСинтезис.
 
Изложбата се осъществява с подкрепата на Посолството на Кралство Мароко в България и ФотоСинтезис.

 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Март 06, 2018

Фотогалерия: Чай в пустинята – фотографска изложба на Васил Тодев / 06.03 - 26.03.2018 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии