Rode Wireless ME - нов бюджетен безжичен микрофон

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 27, 2023
Rode Wireless ME е най-новото попълнение в серията компактни безжични микрофони на марката. Едноканалната система е по-бюджетна алтернатива на изключително популярния Rode Wireless GO II и е съставена от един трансмитер и един приемник, които се свързват автоматично и осигуряват лесна работа с iPhone и Android мобилни устройства, фотоапарати и др.

2.4-гигахерцовата връзка със 128-битово криптиране доставя надежден и сигурен сигнал на разстояние до 200 метра при пряка видимост между устройствата, както и при по-малки разстояния в райони с високо ниво на радиочестотна активност като изложбени и търговски центрове, конферентни зали и др.

Безжичният микрофон Rode Wireless ME е напълно съвместим със софтуерите на Rode като Rode Capture, Rode Central и Rode Connect за разширен контрол и настройки, което позволява широк спектър от приложения - влогинг, стрийминг, презентации и дори подкастинг.

Предавателят на Rode Wireless ME е с вграден многопосочен микрофон с отлично улавяне и предаване на гласа и GainAssist технология за избягване на изкривяванията при силен звук. 3.5-милиметровия TRS вход дава възможност за включване на външен микрофон като например Rode Lavalier GO. Трансмитерът предлага 3 настройки на нивата (0, -12 и -24 dB), а чрез приложението настройката е на стъпки от 3 dB от 0 до -30 dB.

Устройствата разполагат с удобни клипсове за лесно прикрепяне, ясни LED индикатори с настройка на интензитета и батерии, които осигуряват до 7 часа непрекъсната работа с 2 часа време за зареждане, а USB C порта предлага освен изходящ аудио сигнал, също и възможност за захранване и ъпгрейд на софтуера. Rode Wireless ME се предлага с комплект кабели за връзка с мобилни устройства и камери, и ветробран.

Теглото на трансмитера и приемника е около 30 г при размери от 4.4 x 4.5 x 1.8 см.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 27, 2023
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии