SYNTHESIS срещи за фотография, хора и идеи с Темелко Темелков | Еп.01 | Владимир Карамазов

Photosynthesis | 10 Февруари 2022 от 19:00 до 20:00 ч.
Новата ни онлайн поредица SYNTHESIS срещи за фотография, хора и идеи започва на 10 февруари с първия ни гост Владимир Карамазов. За себе си той казва, че е прохождащ във фотографията и че започва от нулата. Началото вече е зад гърба му и първите признания са налице, но ние със сигурност ще си говорим много за началото.

В новата ни поредица ще ви срещаме с творящи хора и въпросът, който ще им задаваме често ще бъде “Защо?”.
Въпросите ще задава Темелко Темелков и когато казваме, че няма нужда от представяне, всъщност е точно така. Но може да разгледате и научите повече тук: https://temelkotemelkov.com/

За началото харесахме много ”Защото” на Владимир Карамазов и нямаше как да не го питаме още.Защо се захванах и с това? Най-вече защото е трудно и защото виждам предизвикателство. В днешно време всеки е фотограф. Всеки снима с телефони, апарати, камери, таблети. За да се откроиш от този океан от снимки, който ни залива, се изисква нещо много повече. Трябва да приложиш мисъл и умения, трябва да си упорит и търпелив. Такива трудности харесвам. Те осмислят живота ни, защото само наистина трудното, ако го преодолеем, ще ни донесе истинска радост и удоволетворение. В професията ми като актьор се борих 20 години и продължавам. Но след като се срещнах с най-добрите режисьори, играх в най-големите театри и снимах в най-големите продукции, някак ми стана по-лесно. Във фотографията започвам от нулата. Всъщност винаги съм снимал, откакто се помня. Винаги съм си купувал апарати, но актьорското майсторство беше приоритет. От две години нагазих в океана на снимките, започнах да се уча и да търся. Начертах път, който ще следвам, и силно се надявам той да е интересен и вълнуващ. Да ме срещне с нови хора, да отида на непознати места. Искам да обиколя другата непокорена част от света, този път с фотоапарат. Ще се опитам в живота си да настаня още едно сериозно занимание.

Може да видите повече за неговите проекти тук: https://vladimirkaramazovphotography.com/bg/

Защо срещи за фотография, хора и идеи? Защото вярваме, че творчеството, способността ни да създаваме и така да изразяваме себе си в света, е храна за душата и ума. Изгубим ли творчеството вътре в себе си, губим и същността на живота.

Ще ви срещаме с хора и идеи два пъти в месеца, на живо, макар и онлайн, в страницата ни във Фейсбук.

Очакваме ви на първата ни среща - 10 февруари, четвъртък, 19:00 до 20:00 часа.

Фотогалерия: SYNTHESIS срещи за фотография, хора и идеи с Темелко Темелков | Еп.01 | Владимир Карамазов

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии