Sony α7S III ще бъде представен официално на 28 юли

ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИЯ SONY A7S III >

Цяла вечност измина по стандартите на индустрията от пускането на пазара на Sony A7S II - фотоапаратът, който тогава беше считан за най-добрия избор за видео. Междувременно, в това своеобразно класиране се включиха немалко модели на други производители и сега очакванията към наследника на A7S II са още по-големи. От Sony вече заявиха официално, че на 28 юли най-накрая ще обявят дългоочаквания A7S III.

Все още обаче има известна доза несигурност относно някои основни компоненти и характеристики. След първоначалните слухове за сензор с по-висока разделителна способност, в момента информациите клонят по-скоро към изцяло нов пълноформатен 12-мегапикселов сензор, който за сметка на по-ниската разделителна способност да предложи относително едри пиксели, ускорено изчитане на информацията и 15 стопа динамичен обхват.

Особено интересни за видеографите може да се окаже евентуалната нова пасивна система за охлаждане, която ще позволи видеозаснемане без ограничение във времето, както и свободно въртящият се сензорен дисплей, подобен на този на влогърския компактен модел Sony Z-V1.

Противно на първоначалните очаквания, че от Sony ще се опитат да предоставят възможност 8K или поне 6K видеозаснемане, сега изглежда, че са се съсредоточили върху максималното подобряване на 4K видеото в новия модел. Най-вероятно Sony A7S III ще може да снима DCI 4K 60p 4:2:2 10-bit при вътрешен запис и може би 4К 120p 16-bit RAW през HDMI.

Предвижда се още, че новият модел ще е съвместим с SD карти UHS-II, които да могат безпроблемно да поемат очаквания максимален битрейт от 600 Mb/s.

Счита се, че материалите и ергономията на корпуса ще бъде подобрена, ще бъде добавен нов джойстик за по-удобна работа и избор на AF точки, както и електронен визьор с най-високата към момента разделителна способност от 9 440 000 т.

В допълнение към всички тези очаквания идват и слуховете, че Sony подготвя нов H.265-базиран кодек XEVC, който да позволява 12-bit 4K и 12-bit 8K 4:4:4, както и 10-bit Full HD при 240 к/сек.

Официалното световно съобщение за новия модел се очаква на 28 юли в 17:00 часа, а на 29 юли е планиран 90-минутен уебинар на живо за по-задълбочен поглед върху фотоапарата, а регистрация и за двете събития може да направите в сайта на Sony тук.


Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии