Nikon обяви новия си DSLR флагман и два нови обектива за NIkon Z системата

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 11, 2020
Днес Nikon обяви новия си DSLR флагман - Nikon D6 и два нови обектива за NIkon Z системата - ултраширокоъгълния NIKKOR Z 20mm f/1.8 S и телефото вариообектива NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR.

С най-мощната система за АФ на Nikon досега и бързите връзки във фотоапарата за прехвърляне на изображения в реално време Nikon D6 е изцяло насочен към нуждите и изискванията на професионалистите. Новата АФ система със 105 точки, всички от кръстосан тип и впечатляващите -4.5EV чувствителност на централната точка издига прецизността на съвсем различно ниво. Заедно с това идват и несравнимите характеристики на проследяване дори при най-немислимите условия на осветяване и още по-доброто намиране на обекта. Новите режими за Group AF / „АФ с групирана зона“ ви позволяват да персонализирате и оптимизирате настройките на АФ за всяка снимачна задача.

Разнообразните възможности за свързване са друга отличителна черта на модела, ценна за професионалистите, за които всяка секунда е важна. Връзките във фотоапарата позволяват най-бързите скорости на прехвърляне сред конкурентите и не се забавят, докато снимате. Благодарение на оптимизираните работни процеси разполагате с повече начини за подбор и приоритизиране на най-важните снимки за прехвърляне. При прехвърляне на изображения към компютър чрез кабелна LAN или чрез Wi-Fi връзката на фотоапарата приоритетните ви кадри могат да бъдат трансферирани първи.

В допълнение D6 има същото здраво тяло, което направи D5 толкова безкомпромисен фаворит сред професионалистите.Основни характеристики:

Водещо в отрасъла 105-точково АФ. 105 изцяло избираеми сензора от кръстосан тип с долен праг на чувствителност на АФ от -4,5 EV в централната точка за фокусиране и -4 EV във всички останали точки. „АФ с групирана зона“ с повече персонализирани настройки за проследяване. Подобрена система за разпознаване на сцени за още по-добро намиране на обекта.

Заснемане на победната снимка. D6 позволява на потребителите да определят началната точка на фокусиране, когато снимат в режим „АФ с автоматична зона“, и да приоритизират фокусирането на очите на обекта, когато използват „АФ с автоматична зона“ или „3D проследяване“.

Изключителна прецизност и скорост. Използвайте скорости на серия от снимки до 14 кадъра/сек с пълен достъп до АФ/АЕ или до 10,5 кадъра/сек с AE проследяване в режим „Безшумна фотография“.

Качество на изображението като на флагман. Обективи с байонет F. 20,8-мегапикселов пълнокадров CMOS сензор. Процесор за изображения EXPEED 6. 180 000-пикселов RGB сензор. Широк диапазон от стойности на ISO от 100 до 102 400 с възможност за разширяване до 3 280 000
и надолу чак до ISO 50.

Бързи връзки във фотоапарата. Wi-Fi, Bluetooth и вграден GPS. Кабелната LAN на фотоапарата поддържа стандарт 1000BASE-T и постига приблиз. 15% по-бърза комуникация от известния D5.

Оптичен визьор с 0,72-кратно увеличение и OLED елементи. Позволява кристално ясно потвърждение без забавяне в широко зрително поле. Във визьора се показват индикатори за курс и крен.

Опростен работен процес. Повече начини за проверка, избор и прехвърляне на най-важните снимки чрез ясния и прецизен  3,2-инчов сензорен дисплей. Най-важните снимки могат да бъдат изпратени към началото на опашката при прехвърляне на изображения към компютър чрез кабелна LAN или чрез Wi-Fi връзката на фотоапарата.

Универсални слотове за карти. Двойните слотове за карти приемат XQD и CFexpress карти – най-бързите съвременни карти.

Ергономични подобрения. Дисплеите с по-висока разделителна способност предлагат подобрена видимост и четимост. Портовете за ключове са леснодостъпни дори когато снимате с прикрепен безжичен предавател.

Здрав и сигурен. Здравото тяло е готово да издържи във всякаква среда и D6 е съвместим с надеждните заключващи устройства Kensington.

Светлосилният ултраширокоъгълен NIKKOR Z 20mm f/1.8 S разширява системата Nikon Z с висококачествен обектив S-line с f/1,8. Усъвършенстваната оптика, широкият байонет Z и заоблената 9-ламелна диафрагма с f/1,8 осигуряват впечатляващи резултати при всякаква светлина. Остротата е превъзходна от край до край и е изключителна на близки разстояния благодарение на минималното разстояние на фокусиране от едва 0,20 м.Елементите от ED стъкло и асферичните лещи коригират хроматичните аберации, а противоотразяващото нанокристално покритие на Nikon елиминира фантомите и отблясъците за отчетливи и ясни изображения. Оптичната конструкция позволява изящни ефекти тип „звезда експлозия“ и естествено изглеждащо боке.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S е готов за снимане на филми. Фокусирането е бързо, плавно и тихо. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране е почти премахната.

Обективът е защитен от атмосферни услови и всяка подвижна част на цилиндъра е изолирана за защита от прах и влага.

NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR е ултракомпактен пълнокадров телефото вариообектив за Z системата, който е перфектен за пътуване. Тежи едва 570 г и лесно се побира в по-малки чанти с оборудване. Големият байонет Z позволява уникална конструкция, която дава възможност за поставяне на по-големите лещи назад за превъзходен баланс и управление. Оптичната конструкция гарантира ясни изображения с ярък цвят и дълбок контраст, независимо дали снимате в широкоъгълния или телефото край на диапазона на увеличение.

Видеографите също могат да се възползват максимално от новото попълнение на Z системата и да заснемат пълнокадрови видео клипове. Автоматичното фокусиране е изключително безшумно. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране, както и преместването на фокуса при промяна на увеличението са намалени.

Обективът е добре изолиран и устойчив на прах и влага. Флуорното покритие ефективно отблъсква праха и замърсяванията, без да влошава качеството на изображението.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 11, 2020

Фотогалерия: Nikon обяви новия си DSLR флагман и два нови обектива за NIkon Z системата

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии