Детска работилница „Направи си сам” / 25 февруари / 11:00 – 13:00 ч./ Галерия Синтезис

Галерия SYNTHESIS | 25 Февруари 2023 от 11:00 до 13:00 ч.
25 февруари, събота, 11:00 – 13:00 ч.
Галерия Синтезис

Водещи: Мария Вълкова и Емил Рашковски

Възрастова група: 6 до 12 години
Брой участници: 10
Участието в работилницата е безплатно, с предварително записване.

В изложбата „ЗДРАВЕЙ ЛЯТО!“ Емил Рашковски документира следите от бивак културата в горите около язовирите Широка поляна, Беглик и Батак в Западните Родопи. Той се натъква на всевъзможни обиталища, които снима, придвижвайки се със ски: каравани, лодки, палатки, навеси, кухни, бани, тоалетни, дори цели къщи и бунгала.

По време на работилницата, водена от автора и Мария Вълкова, педагог и графичен дизайнер, децата ще изработят поздравителни картички до Лятото и ще му напишат послание, което да стане част от изложбата. Заниманието ще започне с разходка в изложбата. Заедно с децата ще разсъждаваме върху теми, свръзани с изложбата; какво можем да правим, докато сме на почивка край язовир или в гората, какво ще ни е необходимо, ако искаме да бивакуваме там дълго време, както и как можем да опазим природата от увреждане и замърсяване.

Основен акцент в изложбата е изобретателната мисъл при направата на самоделни обитания и удобства за къмпингуване. Именно от тях ще почерпим вдъхновение за творческата част от заниманието. Децата ще имат на разположение различни материали за колажиране и декорация, както принтирани кадри от изложбата, които ще могат да изрязват и колажират. А съвсем в духа на самоделните обекти от снимките, ще бъдат предоставени пластмасови капачки, бутилки, торбички и други материали, с които децата да обогатят картичките, които ще изработят. Освен предоставените материали, участниците могат да донесат и свои материали, които да бъдат използвани по време на работилницата.  

ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Участието в работилницата е безплатно с предварително записване.
За да се запишете изпратете заявка с имената на детето и телефон за контакт на следния имейл: synthesisgallery.sofia@gmail.com

Краен срок за записване: 23 февруари

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Февруари 14, 2023
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии