Бивак Айляк - среща разговор с Емил Рашковски / 07.02.2023 от 18:00 / ФотоСинтезис София

ФотоСинтезис | 07 Февруари 2023 от 18:00 ч.
Галерия Синтезис ви кани на среща-разговор с Емил Рашковски, част от съпътстващата програма на неговата изложбата „ЗДРАВЕЙ ЛЯТО!“. Всяка зима в продължение на повече от пет години авторът документира следите от бивак културата в горите около язовирите Широка поляна, Беглик и Батак в Западните Родопи. Придвижвайки се със ски, той се натъква на всевъзможни обиталища: каравани, лодки, палатки, навеси, кухни, бани, тоалетни, дори цели къщи и бунгала.

По време на срещата Емил ще разкаже за процеса на работа по проекта и любопитни истории от срещите му с бивакуващите и служители на горското стопанство. Ще се запознаем задочно и с бай Иван, един от къмпингарите с най-солиден стаж в района, майстор на значителна част от съоръженията включени в изложбата, на когото авторът гостува в неговия бивак „Ной“ до язовир Широка Поляна.

Срещата ще се проведе във ФотоСинтезис, София, ет.2, с начален час 18:00.
Вход: свободен

За Емил Рашковски:
Емил Рашковски е роден в София през 1976 г. Завършва Техническия университет – София през 2004 г. и следва магистратура по икономика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, а понастоящем работи в Hewlett Packard Enterprise (HPE) като експерт по Управление на качеството. Фотографията го съпътства почти през целия му съзнателен живот. Участва в работилници със Стратос Калафатис и Мартин Атанасов, следва курсове във фотошкола „Паралакс“ и курсове по съвременно изкуство с Нада Нешева.

Първата му самостоятелна изложба „ТераДеформиране“ е показана в рамките на фестивала Международни фотографски срещи в Пловдив през 2020 г. Той е част от проекта Intraterrestrial, включен в изложбата Космодрум през 2019 г. През 2015 г. става национален победител в конкурса Sony World Photography Awards за България.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии