Запознайте се с новия фотоапарат Lumix LX100 II: вашия идеален спътник

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 27, 2018
 
Panasonic представя Lumix LX100 II. Седмо поколение в популярната серия LX, фотоапаратът е идеалният спътник за улична фотография, тъй като е малък и лек, и същевременно с отлични технически характеристики.
Освен с нов 17-мегапикселов мултиформатен 4/3 сензор, LX100 II е оборудван и с високоскоростен обектив Leica DC VARIO-SUMMILUX f/1.7-f/2.8 с фокусно разстояние 24-75 mm (приравнено към 35 mm) за изключителна гъвкавост при снимане. 
 
Заедно с Live View визьора е предвиден нов 3.0-инчов сензорен екран, който ви позволява да композирате кадрите така, както пожелаете. Сред другите забележителни функции на фотоапарата са заснемане на 4K видео и 4K фотографии, нови монохромни стилове на снимките, Bluetooth и Wi-Fi свързаност, допълнителна възможност за зареждане на батерията и чрез USB връзка.

 
Основни характеристики: 

1. Голям Micro Four Thirds MOS сензор и процесор Venus Engine 
 
Lumix LX100 II е оборудван с 21.77-мегапикселов сензор, осигуряващ ефективна резолюция от 17.0 мегапиксела при екранен формат 4:3. Увеличената разделителна способност, в сравнение с оригиналния фотоапарат LX100, гарантира заснемането на висококачествени изображения с висока резолюция, независимо от избрания екранен формат – 4:3, 3:2, 1:1 или 16:9. 
Приблизително 1.6 пъти по-голям от 1-инчова матрица, новият заснемащ сензор се характеризира с отлично съотношение сигнал/шум, което води до значително намаляване на шума при снимане с максимална ISO светлочувствителност 25 600. 
Същевременно, най-новият процесор Venus Engine пресъздава реалистични, висококачествени изображения с отлична разделителна способност, висок контраст и впечатляващи цветове.
 
 
2. Обектив 24-75mm f/1.7-2.8 (приравнено): обектив LEICA DC VARIO-SUMMILUX, с възможност за макро снимки до 3 cm

Предлагащ 3.1-кратно оптично варио, обективът с приравнено фокусно разстояние 24-75 mm е много близък до класическия 24-70 mm обектив.
Осигурявайки гъвкавост при заснемане на кадри с различен обхват – от пейзажи до портрети, обективът също така се характеризира и с много широка бленда f/1.7-f/2.8 за красив боке ефект и забележителни снимки при слабо осветление.
Оборудван с оптичен стабилизатор на образа Power O.I.S. и с конфигурация от 11 елемента в 8 групи, включително 2 ED лещи и 5 асферични лещи с 8 асферични повърхности, обективът ще осигури снимки с изключителна рязкост и висока дейталност.
Можете да правите и красиви макро снимки, благодарение на минималното разстояние на фокусиране от 3 см. (широк ъгъл) и 30 см. (телефото).

3. Интуитивен контрол, лесно композиране и високоскоростна реакция

Освен при Live View визьора с висока резолюция (2764k точки), предлагащ 100% зрително поле и отлично увеличение (0.7x, приравнено към 35mm), значителни подобрения са направени и при задния LCD екран. 
Например, резолюцията му е увеличена до 1240k точки, като е добавено и сензорно управление за по-лесна употреба. Независимо какви са предпочитанията ви за композиране на кадъра, LX100 II ще ги удовлетвори напълно.
Предвидени са широки възможности за интуитивен директен контрол посредством гривна за блендата, контролна гривна, диск за скоростта на затвора и диск за компенсация на експонацията.
LUMIX LX100 II извършва високоскоростен автофокус за приблизително 0.10 сек. и високоскоростно снимане в серия с 11 кадъра в секунда (AFS) / 5.5 кадъра в секунда (AFC), за лесно фокусиране и улавяне на бързо движещи се обекти. Фотоапаратът е оборудван с функцията Starlight AF (Автофокус при звездна светлина), която позволява на потребителите да снимат с автофокус дори звезди на нощното небе. Това се постига чрез точно изчисляване на стойностите на контраста в по-малка зона на автофокус.


4. Запис на 4K видео и 4K фотографии с изключително висока резолюция за улавяне и на най-краткотрайните моменти

Модерната функция 4K Photo (4K Фотография) на Panasonic използва предимствата на 4K видео записа, като позволява снимане с до 30 кадъра в секунда, избиране на перфектния момент и съхраняването му като 8-мегапикселова статична снимка директно във фотоапарата. Нови допълнения са функциите Auto Marking (Автоматично маркиране) за бързо прескачане до най-подходящия кадър и Sequence Composition (Композиция от последователни движения) за комбиниране на различни кадри и създаване на специални ефекти. 
Добавени са също така функциите Post Focus и Focus Stacking, както и функцията Light Composition за впечатляващи снимки на фойерверки или в различни нощни ситуации.

5. Повече творчески възможности, добавен нов режим L.Monochrome D и ефект на зърнистост

Към монохромните стилове на снимките е добавен новият режим L.Monochrome D, който заснема динамични черно-бели снимки с подчертани светли и тъмни части при запазване на високата детайлност. Монохромните стилове позволяват настройка на ефекта на зърнистост за придаване на филмово качество на заснетите образи.

6. Други функции

    • Bluetooth 4.2 и Wi-Fi 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n/)
Lumix LX100 II предлага Bluetooth и Wi-Fi свързаност за бързо и лесно споделяне на изображения. Съвместимостта с Bluetooth Low Energy дава възможност за поддържане на постоянна връзка при минимална консумация на енергия.
    • Зареждане с променливотоково захранване/USB
Възможността за зареждане на батерията на LX100 II както с променливотоково захранване от контакт, така и чрез USB, предоставя по-големи удобства и гъвкавост, особено при пътуване. 


 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 27, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии