Запознайте се с новия телефото вариообектив AF-P NIKKOR 70 – 300 mm f/4.5-5.6E ED VR


Nikon създаде за фотографите, които снимат спорт, дивата природа и местата, където пътуват, възможността да правят невероятни телефото снимки от ръка с новия обектив AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR. По-бързият автофокус, в комбинация с режима SPORT VR улавят действието, без да правят компромис с остротата. Благодарение на по-леката и устойчива конструкция, този обектив ще бъде чудесен спътник за всяко приключение.

Този вариообектив, създаден за фотоапарати с пълен размер на кадъра (full frame / 35 mm), благодарение на усъвършенстваната си стабилизация (VR) и телефото диапазаона си, е изключително подходящ за снимане на птици по време на полет и спортни събития. Като всеки обектив AF-P NIKKOR, той е оборудван със стъпков двигател на Nikon, който фокусира обектите по-бързо и по-тихо. Системата за намаляване на вибрациите (VR) вече е по-бърза, по-тиха и по-ефективна. Този обектив се ползва също и от предимствата на режим SPORT VR, заимстван от професионалните обективи на Nikon. Предпочитан от фотографите, които снимат динамични сцени, режимът SPORT VR им позволява надеждно да проследяват бързодвижещи се обекти – дори ако движението им е не е праволинейно. Допълнителните функции, заимствани от професионалните обективи на Nikon, включват електромагнитна диафрагма, която гарантира прецизни експозиции при високи кадрови честоти. Превключвателите на режимите на фокусиране A/M (автоматично фокусиране с приоритет на автоматичното фокусиране) и M/A (автоматично фокусиране с приоритет на ръчното фокусиране) позволяват управление на приоритета на ръчното фокусиране само чрез завъртане на пръстена за фокусиране. Предпочитана опция от спортните фотографи, режимът M/A позволява превключване практически без никакво закъснение. Режимът на фокусиране A/M е по-слабо чувствителен, за да се предотврати неволното превключване към ръчен режим.Новите функции на подобрения AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR:

 
Гъвкавост: този телефото вариообектив 70 – 300 мм (105 – 450 мм, когато се използва с SLR фотоапарат с формат DX на Nikon) вече предлага минимално разстояние на фокусиране от 1,2 м в целия диапазон на увеличение и 0,25-кратен максимален коефициент на репродукция.
 
Стъпков мотор за автофокус - AF-P: за бързо и тихо автоматично фокусиране. Позволява практически безшумно записване на видео.

Подобрено намаляване на вибрациите (VR): позволява снимане с до 4,5 стопа по-бавни скорости на затвора.
 
Режим SPORT VR: осигурява по-стабилно изображение във визьора, което е полезно при снимане на действия с изключително много динамика или при панорамиране.

Устойчива на атмосферни влияния конструкция: всяка подвижна част на корпуса на обектива е херметично уплътнена, за да защитава от прах и влага.

Електромагнитна диафрагма с девет пластини: предоставя постоянен автоматичен контрол на експозицията, дори при серии от снимки с висока скорост. Заоблената диафрагма с девет пластини позволява да се постигне страхотно боке.

Ергономия: Гумено покритие за по-добър захват на пръстените за фокусиране и приближение. Плъзгачите за превключване между режимите за фокусиране A/M (автоматично фокусиране с приоритет на автоматичното фокусиране) и M/A (автоматично фокусиране с приоритет на ръчното фокусиране). 
 

Save
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии