Запознайте се с новия пълноформатен ултраширокоъгълен вариообектив Nikkor Z

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 09, 2019

Nikon добави NIKKOR Z 14–30mm f/4 S към новата серия пълнокадрови обективи S-Line, предназначени за безогледалните фотоапарати Nikon Z. С  компактната си конструкция и плоска предна леща този ултраширокоъгълен вариообектив разширява творческите възможности за фотографите, снимащи с Nikon Z.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S е първият в света пълнокадров ултраширокоъгълен обектив с плоска предна леща. Тази характеристика на дизайна позволява използването на 82-милиметрови филтри, без да има нужда от обемисти държачи. Ще получите повече контрол и свобода, независимо дали снимате пейзажи, градски изгледи, архитектура, интериори или видео.

Този обектив е идеален за пътуване благодарение на компактната конструкция, механизма за прибиране на обектива и изключително добрата изолация срещу въздействието на атмосферните условия. Новите оптични формули на NIKKOR Z и бързата комуникация между обектива и фотоапарата гарантират, че обичайното за широкоъгълното снимане изкривяване ще бъде минимално. NIKKOR Z 14–30mm f/4 S има изключителна острота. Постоянната диафрагма f/4 дава възможност на потребителите, които снимат видео, лесно да проследяват от ярка дневна светлина до сенчести интериори.


Основни характеристики:

Идеален за филтри: първият в света пълнокадров ултраширокоъгълен обектив, към който може се поставят 82-милиметрови филтри, без да има нужда от обемисти държачи за филтри.

NIKKOR Z: проектиран на базата на широкия байонет Z на Nikon, обективът позволява да се улови повече светлина в целия кадър.

S-Line: оптичен дизайн от следващо поколение. Антирефлексно нанокристално покритие. Плавна и безшумна система за фокус.

Пръстен за управление с възможност за персонализиране: може да се използва за ръчно фокусиране, управление на диафрагмата или компенсация на експозицията.

Идеален за видео: безшумно регулиране на диафрагмата. Изместването на зрителния ъгъл при фокусиране е намалено, както и преместването на фокуса при промяна на увеличението.

Компактен и защитен: механизъм за прибиране на обектива гарантира, че обективът заема минимално място, когато не се използва. Много добрата изолация предпазва от влага и прах.


 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 09, 2019

Фотогалерия: Запознайте се с новия пълноформатен ултраширокоъгълен вариообектив Nikkor Z

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии