Запознайте се с новия Nikon D7500

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 11, 2017
Амстердам, Нидерландия, 12 април 2017 г.: Nikon представя новия D7500. Мощен, бърз и с пълни възможности за свързване, D7500 предлага същото качество на изображението като водещия D-SLR с формат DX на Nikon - D500 и функции, които му позволяват да се справя и в най-трудните условия на снимане. 
 
Мощната технология за изображения, побрана в удобно за пътуване тяло, прави D7500 идеален за фотографи, които винаги търсят най-добрите възможни снимки. 20,9-мегапикселовият CMOS сензор с формат DX предлага диапазон на ISO, който достига до впечатляващия еквивалент на ISO 1 640 000. Вграденият процесор EXPEED 5 на Nikon предоставя възможност за по-бърза обработка на изображенията. А многократно увеличеният брой пиксели на 180 000-пикселовия RGB сензор осигурява по-точно измерване. Фотографите, които снимат видео, могат да записват 4K/UHD филми, а вградената във фотоапарата технология за електронно намаляване на вибрациите на Nikon неутрализира ефектите от нежеланото движение на апарата. Подобренията на ергономията включват накланящ се дисплей, който предлага управление чрез сензорен екран и голяма дръжка за стабилен и удобен захват. Това е и първият D-SLR фотоапарат на Nikon, който е оборудван с вградена светкавица, поддържаща радиоконтролирано усъвършенствано безжично управление на осветяването.


Основни характеристики:
 
Изключително качество на изображението като на флагмана D500: 20,9-мегапикселов сензор с формат DX. EXPEED 5. 180 000-пикселов RGB сензор за измерване.
Невероятна светлочувствителност: отличен при слаба осветеност с ISO 100 – 51 200 с възможност за разширяване до ISO 1 640 000.
Разпознаване на обекти: 180 000-пикселов RGB сензор за измерване и усъвършенствана система за разпознаване на сцени. 
Измерване с претегляне на светлите участъци: дава приоритет на най-ярките елементи в кадъра, което позволява да се избегне преекспониране на светлите участъци в изображението.
Поразителна прецизност на АФ: 51-точковата система за АФ е точна при всички стойности надолу, чак до  -3 EV. Проследяване, улавяне и задържане на обектите във фокуса – дори при изключително ниска осветеност.
Заснемане на 4K/UHD видео: запис на 4K/UHD 30p видео клипове или Full HD (1080p) филми с кадрови честоти до 50p/60p.
Снимане на филми през интервал: лесно създаване на плавни, добре експонирани 4K/UHD и Full HD филми през интервал във фотоапарата в пълен формат DX.
8 кадъра/сек с постоянно проследяване с АФ/AЕ: заснемане на 50 NEF (RAW) или 100 големи JPEG Fine изображения при една серия от снимки с висока скорост. 
Накланящ се екран: тънък 8-сантиметров (3,2-инчов) накланящ се дисплей. Управление на функциите за АФ и освобождаване на затвора с контроли чрез докосване при снимане в режим на преглед в реално време.
Визьор с оптична пентапризма: предлага приблизително 100% покритие на кадъра.
Автоматичен Picture Control: Системата Picture Control във фотоапарата разполага с осем контроли, включително с новия Автоматичен Picture Control, който оптимизира цвета, контраста и якостта според сцената. Автоматично регулиране на променливите при снимане на множество кадри.
Компактност на DX: тялото на фотоапарата тежи само 640 г (приблизително), разполага с голяма дръжка и е защитено от атмосферни влияния. Обективите NIKKOR с формат DX са компактни, а 1,5-кратният коефициент на изрязване на сензора на фотоапарата осигурява телефото ефект при снимане с обектив с формат FX.
Разширяема система: съвместими светкавици Speedlight, както и стерео микрофон ME-1 и безжичен микрофон ME-W1 на Nikon.
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 11, 2017
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии