Запознайте се с новия Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 10, 2019

Nikon представи емблематичен обектив за своите безогледални камери: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. С класическата привлекателност на легендарния обектив Noct с байонет F на Nikon и революционния оптичен дизайн ултрашироката му диафрагма и изключителната острота предлагат отлични нови възможности при слабо осветление.
 
Безупречно конструираният NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct е революционен ръчнофокусен обектив. Широкият байонет Z и голямата диафрагма от f/0,95 разкриват нови възможности за отлични резултати при слабо осветление. От портрети до нощни пейзажи и създаване на видео, комбинацията от невероятна дълбочина и острота пресъздава всяко изображение и кадър в кинематографичен стил.

Двете противоотразяващи покрития – нанокристално покритие и ARNEO – действат заедно за спиране на отблясъците и фантомите, а корекцията на аберацията е драстично подобрена чрез шлифованата прецизна асферична леща с голям диаметър и нейния висок коефициент на пречупване. Издръжливото флуорно покритие отблъсква замърсяванията, влагата и праха, без да влошава качеството на изображението.

Информационният OLED панел на обектива позволява бързо потвърждаване на диафрагмата, дълбочината на рязкост и разстоянието на фокусиране директно на обектива, а пръстен за интуитивно управление дава възможност за безшумен и плавен контрол на функциите, включително диафрагмата и компенсацията на експозицията. От заключване на AE до измерване и клин, на разширения бутон Fn могат да се зададат до 17 функции, съответстващи на бутона Fn на тялото на фотоапарата. 

Фотографите ще пресъздават обектите си с голяма острота дори когато снимат с най-голямата диафрагма от f/0,95, и ще изпитат изключителен естетически контрол при всякакви светлинни условия. Изящното боке, плавно преливащо към краищата на кадъра, е гарантирано.

Заснемането на нощта никога не е било толкова удовлетворяващо. Оптичен дизайн със 17 елемента в 10 групи гарантира, че точковите светлинни източници се възпроизвеждат с красиви детайли, дори когато снимате с максимално отворена диафрагма. От нощните пейзажи до астрофотографията, резултатите са изключителни.

А кинематографите ще се насладят на обширния контрол върху дълбочината на рязкост от голямата максимална диафрагма на NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct като създават въздействащи филми, изпълнени с емоция, атмосфера и характер.

Основни характеристики

Нанокристално покритие + покритие ARNEO: Двете противоотразяващи покрития спират отблясъците и фантомите. Нанокристалното покритие противодейства на диагонална случайна светлина. Покритието ARNEO на Nikon противодейства на вертикална случайна светлина. 
Шлифована асферична леща: Прецизна асферична леща с голям диаметър и висок коефициент на пречупване драстично подобрява корекцията на аберацията.
Флуорно покритие: Издръжливото покритие на обектива на Nikon отблъсква влагата и праха, без да влошава качеството на изображението.
Пръстен за интуитивно управление: Задаване и управление на функции, като например експозиция и диафрагма.
Информационен OLED панел: Бързо потвърждаване на диафрагмата, разстоянието на фокусиране и дълбочината на рязкост директно на обектива.
Пръстен за фокусиране с висока прецизност: Позволява регулиране на фокуса с изключителна точност и естествен въртящ момент. Идеален както за снимки, така и за филми.
Разширен бутон Fn: Функциите, които могат да се задават, съответстват на бутоните Fn на тялото на фотоапарата.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 10, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии