“Западна Африка” – изложба фотографии от Димитър Попов / 10.09.2014, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 08, 2014Откриване: 10 септември (сряда) от 19.00 часа
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул."Васил Левски" 57
Изложбата може да бъде видяна от 10.09 до 30.09.2014 г.


„Ако имате възможност да посетите само два континента през живота си, посетете Африка - два пъти!” – Р. Елиът
За повечето от нас представите за пътуване в  Африка се свеждат до сафари в големите паркове на Кения, Намибия, Танзания, Ботсуана, Южна Африка или почивка в луксозните курорти по крайбрежието на Индийския океан.
Да, вярно е, не можем да не свържем Африка с The Big Five, но след като сме видели петицата и белите пясъци на Сейшелите, Занзибар и Мозамбик, остава да ни гложди  въпросът –  това ли е всичко?  Няма ли друга Африка?
 Западна Африка е все още напълно непозната за масовия туризъм и точно  с това привлича пътешественика.
Това е родината на вуду магията, на едни от най-талантливите музиканти в Африка  и  фестивалите в Мали и Сенегал, тук се намират най-големите и оживени пазари и тържища и тук може да почувствате пулса на истинската Африка.

Пътуванията ми в този район, обхващащи Буркина Фасо, Мали, Гана, Того, Бенин, Сенегал, Гамбия и Мавритания, са правени в периода 2010-2014, като следващият проект - Либерия, Сиера Леоне, Гвинея и Камерун - бе отложен заради епидемията от ебола.
  
Димитър Попов (Димо) e завършил География на Туризма в СУ, бивш планински водач и ски-учител. Пътешествията винаги са били неговата страст още от ученическите години - член на пловдивския Клуб на Пътешественика, където получава и първите уроци по фотография и кино. 25 години e живял в Дания, член e на датския клуб на пътешествениците - De Berejstes Klub, с посетени към момента 90 страни. Най-голям интерес за пътуване за него са страни, непознати за масовия туризъм.
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 08, 2014

Фотогалерия: “Западна Африка” – изложба фотографии от Димитър Попов / 10.09.2014, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии