XVenture Race - състезание на духа и волята

// Други / Тема | PhotoSynthesis | Септември 09, 2008

от Аделина Стефанова:

XVenture Race е състезание на духа и волята, в което ще достигнете предела на вашите възможности.
Само пълната мобилизация на волята, физическата издръжливост и уменията за оцеляване в критични ситуации ще ви помогнат да преодолеете препятствията в суровите условия на надпреварата.
Провокирайте себе си и приемете предизвикателството  XVenture Race.
Нека най-добрите победят!!!


С тези думи, за втора поредна година започва единственото по рода си екстремно  състезание у нас.  Приключение не само за състезателите,  а и за целия екип, в който имах удоволствието да бъда.

Състезанието започва от брега на язовир Батак. Първото предизвикателство е направата на сал, с който трябва да се преплава до близкия остров и обратно. Много е забавно да гледаш идеите на хората - как от два варела и осем дъски се прави сал, който не се обръща. Така след два часа /точно в 10:00 ч./започва надпреварата.

Не знам дали на нас или на състезателите е по-смешно, но забавата е истинска. Всеки се бори с произведението си, някои даже плуват до него. След 55 мин. първият отбор / ’Red Rock’/ излиза от водата и потегля с колела. Ние също тръгваме по маршрута, който ни отвежда към язовир Голям Беглик, където ще се плува. Аз не снимам там, тъй като бързаме за следващия контролен пункт - село Побит камък.

По пътя минаваме през невероятно красиви места, а Антони тъкмо тръгва и пак трябва да спре, за да снимаме. Стигаме на контролната точка и започва едно дълго чакане…мобилните телефони нямат обхват, нямаме карти или зарчета за игра, само фотоапарати и камери. На всеки 10 мин. преминава каруца със сено, не пропускам да ги снимам всичките.

В 18:00 ч. пристигат първите състезатели ‘Тийм Плевен’ , малко след тях  ‘Случайните’  и ‘Пиратус’. Тръгваме след тях и се озоваваме на място, което на картата е дадено като черен път, но всъщност се оказва лабиринт от пътища, които са само за off road. На места е толкова страшно, че слизаме от джипа и само Тони, като един истински боец,  преминава през изсечените скали. Не знам отборите как се оправят. Ние имаме късмет, че срещаме хора от близките села с мотори, които ни упътват.

Вече по тъмно пристигаме в село Места. Първият отбор е минал реката и успявам да снимам ‘Пиратус’ и ‘Осите’. Часът е 22:00, изминали са 12 часа състезателно време. Ние сме уморени и седим край огъня, а състезателите продължават с колела към хижа Гоце Делчев. През нощта сънувам толкова много и различни сънища. За един ден изпитах емоции като за цяла година . 

С изгрева на слънцето се отправяме към хижа Пирин. Там очакваме отборите, които са минали през хижа Безбог и пеша идват на юг. Първи пристигат момчетата от Плевен, толкова свежи, че не може да повярваш колко път са изминали. Два часа след тях пристигат и моите приятели Стоян Барев и Пейо Дончев от ‘Пиратус’. Не знам какво значи името на отбора им, но предполагам, че донякъде идва от името на самолета, на който лети Барев, а именно Пилатус . Малко след тях пристигат и ‘Осите’. Виждайки ни на масата, първото нещо, което ни питат е – тука има ли бира?  Вече почвам да подозирам, че това не са хора, а истински марсианци, дошли за фотоапарати във Фотосинтезис и случайно са попаднали в XVenture Race 

Виждайки, колко бързо се движат,  поемаме на път към Попинолъшки водопад. Докато заобикаляме по шосето, плевенчани са минали препятствието и вече тръгват към хижа Вихрен. Отново успявам да снимам ‘Осите’  и пилотите от ‘Пиратус’ как се катерят по водопада. Вечерта се събираме голяма компания, момчетата от Varnaclimbing и момичетата от БМЧК. Лягам си в джипа да спя, на задната седалка се събирам с опънати крака, понякога е хубаво да си мъничък .

Рано сутринта Тони ни буди, трябва да бързаме към финала. От хижа Вихрен са се обадили,  ‘Тийм Плевен’ са тръгнали от върха и след няколко часа ще финишират. Заобикаляме Пирин и пристигаме на хотел ‘Пирин Резидънс’. Двайсет минути по-късно , точно в 10.45ч., Цветомир Младенов и Емил Борисов преминават през финалната лента. Няколко часа по-късно втори финишират ‘Осите’ , следвани от ‘Пиратус’.

Благодарна съм, че имах възможността да изживея това невероятно състезание. Да се запозная с едни прекрасни хора : Андрей, Антони, Таня, Ива, Иван и всички от XVenture, както и с Яне , и всички оператори. И да си пожелая, догодина отново да сме заедно , в нови приключения!

XVenture Race Bulgaria 2008 - КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

1. ‘Тийм Плевен’ – 43 часа и 33 минути
2. ‘Осите’ – 48 часа и 45 минути
3. ‘Пиратус’ – 50 часа и 20 минути
4. ‘Черешка’ – 51 часа и 15 минути
5. ‘Sharks’ – 52 часа и 55 минути
6. ‘RedRock’ – 55 часа и 32 минути
7. ‘Случайните’ – 55 часа и 58 минути
8. ‘Пъргавите бизони’ – 58 часа и 09 минути
9. ‘ВР турс’ – 61 часа и 13 минути
10. ‘Аура’ – 63 часа и 20 минути
11. ‘Ендуро’ – 63 часа и 25 минути
12. ‘Drag-extreme’ – 68 часа и 22 минути
13. ‘Маниаците’
14. ‘Extreme consultants’ - 73 часа и 15 минути
От стартиралите 21 отбори финишираха 14.


SaveSaveSave
// Други / Тема | PhotoSynthesis | Септември 09, 2008
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии