Wave Maidens - изложба на София Зашева / 30.03 - 24.04.2017 / София

Фотосинтезис Арт Център, Кафе-галерия | 30 Март 2017 - 24 Април 2017
Откриване: 30 март (четвъртък), 19:00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна от 30.03 до 24.04.2017г.


Връзката на северните народи с морето е много силна. Особено с хората, които са живяли (а и днес живеят) около бреговете на Скандинавските страни и Исландия. Вдъхновена от морските стихии, София Зашева се обръща към северните легенди и митове, за да създаде концептуалната си серия Wave Maidens, която ще представи с втората си изложба в кафе-галерия ФотоСинтезис Арт Център на 30 март.

Wave maidens са деветте дъщери на морето. Всяка от тях илюстрира различните му стихии и лица. Легендата за тях е разказана в двете Еди, като някои от най-старите писания датират от XIII век. Свирепи или благи, кървавочервени или златисторуси, студени като дълбините или слънчеви като пенливите гребени на вълните, всяка от деветте морски деви има собствено лице и своя история. Точно за тях разказва София Зашева във втората си самостоятелна изложба Wave Maidens. Търсейки едновременно морска тема и силни женски образи за поредния си концептуален проект, тя попада на темата за морските деви, дъщери на Аегир и Ран и майки на Хеймдал. Сложните им характери и комплексни връзки провокират София не просто да визуализира 9 женски образа, а да разгледа в дълбочина старата легенда и да представи собствената си визия за нея в серия взаимно свързани творби, които ще бъдат изложени в кафе-галерията на ФотоСинтезис между 30 март и 24 април.

София Зашева е ретушор и визуален артист, с над 10 години професионален опит в сферата на визуалните изкуства. Сред клиентите й са Saatchi & Saatchi, Ferrari, Popular Science, Playboy, Elle, Harper's Bazaar, Sofia Live. Работила е върху портрети на Гари Олдман, Нийл деГрас Тайсън, Леонид Йовчев и Анжела Недялкова. Повече от работата й може да се види на
sofiazasheva.com. Прочети интервюта със София тук и тук.


// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Март 30, 2017

Фотогалерия: Wave Maidens - изложба на София Зашева / 30.03 - 24.04.2017 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии