Властелинът на светлината - LumiQuest

PhotoSynthesis представя: 
LumiQuest
световният лидер в дифузното осветяване за цифрова и филмова фотография
 
През последните две десетилетия, LumiQuest развиха най-ефективната и обширна линия в света от фотографски аксесоари за светкавици. Техните отражаващи и разсейващи устройства подобряват както цифровата, така и лентовата фотография за милиони професионалисти и сериозни любители.

Светкавицата е малък, интензивен източник на светлина, който произвежда много остри сенки. В допълнение, светлината идва от изкуствен източник, разположен много близо до фотоапарата. Качеството й предизвиква загриженост у фотографите, откакто е измислена светкавицата.

Процесът на омекотяване на сенките, който е резултат на физичните закони, е едновременно прост и сложен. Безспорно, най-важният фактор при определяне качеството на сенките, е големината на източника. Резултатът от действието на пряката светкавица може значително да бъде подобрен, ако фотографът успее да увеличи размера на източника и да направи така, че светлината да идва от по-естествена посока.
 
Всички устройства за отражаване и за разсейване на LumiQuest увеличават източника на светлина и поне с няколко градуса го отдалечават от фотоапарата. Представяме ви няколко продукта LumiQuest: 

Promax System
Системата Promax е допълнителен комплект от шест части за смекчаване на светкавици. Системата включва рефлектор за отразяване на светлината към тавана под ъгъл 80º-20º, допълнен с бяла, златна и сребърна вложка, както и сменяем матиран дифузьор. Системата Promax дава възможност на фотографа да работи в различни ситуации от гледна точка на източника и разположението на светлината, като извлича максимума от обувката и допълнителната светкавица.
Приблизителна загуба на светлина: За 80-20 – в зависимост от височината на тавана.
  С вложките: Прозрачен дифузьор с вложки:
Бяла: 1 1/3 стъпки 1 1/3 стъпки
Златна металик: 1 стъпка 1 стъпка
Сребърна металик: 2/3 стъпка 2/3 стъпка

                    
Бялата вложка може да бъде използвана, когато не разполагаме с нисък таван, или когато се нуждаем от по-директна, но мека светлина. Тя пренасочва   светлината под ъгъл 90º от светкавицата, за да я омекоти и да я разпредели на по-обширна област.

Златна металик вложка добавя  към заснеманата сцена топъл тон, като при залез и е полезна за outdoor fill flash.

Сребърната металик вложка добавя огледален вид на силно осветените точки и е особено полезен при заснемане на сватби и събития.

Матираният дифузен екран постига възможно най-омекотен вид с минимални сенки. Той е идеален за ситуации на снимане отблизо и портрет.
 
Всички компоненти на Promax System работят с повечето светкавици и камери.

 
Mini softbox
Мини Софтбокс


Мини софтбоксът разсейва светлината, когато светкавицата е насочена директно към обекта. Ненатрапчив и дискретен, той е идеален за репортери и при снимане на бързо движещи се обекти.
Приложение: за омекотяване на сенките и премахване на неприятните “червени очи”.
Приблизителна загуба на светлина:  1 стъпка
Размери: в сгънато състояние 8.57 см х 12.07 см


Soft Screen
Екран за омекотяване

 
Екранът за омекотяване e дифузьор за светкавици, предвиден да отнеме остротата на светлината, отделяна от вградените светкавици на цифровите или филмови огледално-рефлексни фотоапарати. Той се поставя върху чехъла за външна светкавица и има като аксесоар допълнително велкро за по-стабилно закрепване.
Приложение: за омекотяване на резките сенки и намаляване на ефекта „червени очи”.
Размери: в сгънато състояние 9.84 см х 11.43 см

FX
FX е система от желатинови филтри в 5 цвята – син, зелен, червен, жълт и кехлибар. FX холдърът на филтрите е подходящ за почти всички модели светкавици. Той позволява на фотографа бързо и удобно да оцветява светлината за различни ефектни приложения. Цялата система се сгъва и е снабдена с удобен калъф за съхранение.
Приложение: Оцветява светлината за постигане на различни специални ефекти.
Приблизителна загуба на светлина:  1 стъпка
Размери: в сгънато състояние 8.57 см х 12.07 см
 
Продуктите на LumiQuest можете да намерите в магазините на ФотоСинтезис и в нашия онлайн магазин ►
Save

Фотогалерия: Властелинът на светлината - LumiQuest

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии