Високопланински пленер - Снежен Пирин от изгрев до залез, 1-3 април 2011

фотопленер пирин, пленер фотография

Високопланински пленер - Снежен Пирин от изгрев до залез, 1-3 април
Безбог - Попово езеро
З дни, 2 нощувки
 
Посрещали ли сте някога изгрева високо в снежния Пирин? Ако сте, значи ви е познато опияняващото чувство на чистота, свобода и красота и искате да го изпитате отново.

Ако все още не сте - повярвайте ни - това е изживяване, което никога няма да забравите! Нашият опитен водач Кънчо Шипков ще ни помогне да надзърнем в тайните на планината по време на едно фотографско пътуване, с което ще се докоснем до суровата красота и магията на Пирин в края на зимата. 
 
Ден 1
х.Безбог – Безбожка премка – х.Безбог
Продължителност на прехода: около 2 часа.


Тръгваме от София за Добринище рано сутринта. От хижа „Гоце Делчев” се качваме с лифта до хижа Безбог. Настаняваме се в хижата и имаме свободно време за обяд.  В по-късните следобедни часове ще се разходим до Безбожка премка в посока към връх Безбог. Връщането към хижата ще бъде след залез слънце, за да уловим най-хубавата светлина и залеза в планината.

Ден 2
х.Безбог – Попово езеро – х.Безбог
Продължителност на прехода: около 5 часа.

През втория ни ден в планината ще направим преход до Попово езеро и района. Със своята площ от 120дка, дължина 480 м и дълбочина 29,5 м, Поповото езеро е най-голямото по-площ и най-дълбокото езеро в  Пирин.  Обградено е от пет върха:  Момин двор, Кралев двор, Дженгал, Джано и Сиврия.  По време на нашето пътуване езерото ще бъде замръзнало и заснежено, но все толкова невероятно красиво за снимане. Ще спираме, за да използваме всички възможности за снимане. За обяд ще носим храна от хижата, а за да се сгреем по пътя ще си направим и греяно вино. В късния следобед се връщаме обратно в хижата.
 

Ден 3
х.Безбог – в.Безбог – х.Безбог
Продължителност на прехода: около 3 часа.


Ставаме рано сутринта и потегляме по тъмно към в.Безбог. Целта ни е да посрещнем и снимаме изгрева на върха.  След като се наснимаме,  се връщаме обратно в хижата. Там ще имаме време за обяд, още снимки и разходки наоколо, а след това се разделяме с планината и се отправяме обратно към София.

Програмата може да се промени в зависимост от възможностите и желанията на групата или метеорологичните условия.

Група: Минималният брой участници в групата е 8.
Водач: Кънчо Шипков.
Цена за участие: 170 лв.

Цената включва:
-          Планински водач
-          Две нощувки в хижа Безбог, в двойна стая със самостоятелен санитарен възел
-          Наем на снегоходки за 3 дни ( в зависимост от снежната покривка)
-          Застраховка

Цената не включва транспорт и храна.

- Цените за нощувките са на база на настаняване в двойна стая със самостоятелен санитарен възел по ценовата листа на х.Безбог. Ако в движение се наложат независещи от нас промени в настаняването в друг тип стая с по-ниска цена, промяната в стойността на нощувката ще бъде приспадната от таксата за участие в пленера.
 
- Добринище е лесно достъпна дестинация с кола или автобус и поради това сме оставили отворени вариантите за транспорт на групата.  Единият вариант е автобус до Добринище.  Автобусите от София тръгват от Централна автогара ( 8.30 часа) и автогара Овча купел ( 9.20 часа), като резервирането на билетите и събирането на групата за тръгване ще бъде организирана от нас.  От Добринище до хижа Гоце Делчев ( лифта) има редовна маршрутка.
Ако някой иска да използва собствен транспорт, моля да отбележи това в заявката за участие в пленера.
 
Важно: За да се възползвате пълноценно от прехода ( а не да прекарете времето си в хижата ), е нужно да съобразите екипировката си (обувки, облекло) с изискванията за зимни преходи в планината. 

пирин пленер, фотографски пленер в планината


 
Как да се включите за участие:
Всеки желаещ да се включи, трябва да направи предварителна заявка за участие на e-mail
sharizanova@photosynthesis.bg до 22  март включително.
В полето subject напишете „Plener  Pirin”.
Заявката за участие трябва да съдържа следната информация:
- трите имена
- телефон за обратна връзка

В заявката може да отбележите и предпочитания вариант за транспорт, който ще ползвате – с кола или с автобус.

Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

Залащане:
След като получите потвърждение за участие, до 25 март е нужно да заплатите в някой от нашите магазини авансово част от сумата в размер на 50 лв. Доплащането в размер на 120 лв. може да направите на място при събирането на групата за тръгване.

Снимки: Любена Господинова

SaveSaveSaveSave
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии