Версия 2.0 на фърмуера за Nikon Z

Nikon обяви версия 2.0 на фърмуера за безогледалните си фотоапарати Nikon Z 6 и Z 7, която ще увеличи допълнително ефективността им.

Основните подобрения, които съдържа новия фърмуер са:

1. Автоматично фокусиране (АФ) по очи при заснемане на фотографии
Новата функция АФ със засичане на очите автоматично разпознава и фокусира върху човешките очи в режим на автоматичния фокус с автоматична зона (AF-S, AF-C). Когато се разпознават очите на множество хора, мултиселекторът или спомагателният селектор могат да се използват за избор на конкретното място, върху което да се фокусира. Тази опция е налична не само при работа с дисплея на фотоапаратите, но и при работа с визьора. Проверката дали направения кадър е с правилен фокус се извършва лесно и бързо, чрез натискане на бутон „OK“. Това за увеличава зоната на изображението около окото, което е било предвидената цел на фокусирането.


2. Разширяване на диапазона на функционалност на автоматичния фокус при слаба осветеност
Новият фърмуер дава възможност за още по-бързо автоматично фокусиране при слабо налично осветление, както за фото, така и за видео. Разширяването на диапазона на автофокуса* е от -1 EV до -2 EV при Nikon Z7 и от -2 EV до -3,5 EV при Nikon Z6. Когато при Z6 е активирана функцията АФ при слаба осветеност, наличният диапазон ще бъде разширен** от -4 EV до -6 EV.


3. Възможност за проследяване с автоматична експонация (AE) в непрекъснат високоскоростен режим

До момента експонационните параметри се заключваха с първата от серия от снимки при високоскоростно непрекъснато снимане. Новата версия на фърмуера на безогледалните фотоапарати Nikon добавя възможност за проследяване с AE в непрекъснат високоскоростен (разширен) режим, което позволява на Z6 и Z7 да коригират експонацията точно както коригират фокуса при проследяване. Това гарантира, че всички изображения, заснети в серия от снимки при високоскоростно непрекъснато снимане, са не само на фокус, но са и оптимално експонирани дори когато светлинните условия се променят по време на заснемането на серията от снимки.

Новият фърмуер може да бъде изтеглен безплатно от Центъра на Nikon за изтегляне: https://downloadcenter.nikonimglib.com/* При снимане на неподвижни изображения в режим AF-S, ISO 100, обектив f/2.0, при 20°C
**Диапазонът на работа на АФ при ниска осветеност няма да надвишава -4 EV за Z7
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии