URBAN NATURE - изложба фотографии от 12 Magazine / 05.11.2015, 19:30 ч. / София

Галерия SYNTHESIS | 05 Ноември 2015 - 04 Декември 2015
Откриване: 05 ноември (четвъртък) от 19:30 часа
в Галерия SYNTHESIS,
София, бул.”Васил Левски”55
Изложбата може да бъде видяна от 05 ноември  до  04 декември 2015


Галерия за фотография SYNTHESIS и 12 Magazine представят URBAN NATURE - тематична селекция фотографии от архива на списанието, включваща работите на Александър Осенски, Васил Германов, Вергиния Янчева, Диляна Флорентин, Йоан Гълъбов, Михаил Новаков, Момчил Христов, Тихомир Рачев и Yo Vo.

Стигнали ли сме етап, в който Градът ни кара да забравим природата, да забравим, че самите ние сме Природа? Трансформирани ли сме вече в градски номади, подсъзнателно търсещи примитивното, първичното, в бетона и стъклото, във фалшивата стерилност? До колко сме “хюман” и до колко “дизайн”, урбанистична проекция на самите себе си? Забравяме ли корена си, живеейки в илюзорно господство над биологията? Рушим ли бъдещето си в търсене на футуристичното? Защо сме приели самотата, изолацията, като естествено състояние на градския човек, защо слагаме нещата под похлупак и имитираме натуралното? Ще консумираме ли в апатичен екстаз, криеки се зад маските на собствените си желания, или ще пожелаем да направим промяната, да стартираме революцията сами? Има ли значение дали сме “горе” или “долу”, за да можем да си позволим да усещаме? Кои сме ние и как виждаме, чувстваме, изживяваме себе си във формулата на колективното, в илюзията за прогрес, между забравеното и мечтаното?

Отговорите на тези въпроси са в категория “индивидуално осъзнаване” и ние не ги предлагаме. Това, което предлагаме, са визуални маркери на личните ни отношения с новата ни Природа — Градът. Една селекция от модни фотосесии, в които модата не е крайна цел, а само един от инструментите за артистично изследване на темите, които всъщност ни вълнуват.

Официалното откриване е на 5 ноември от 19:30 часа и е подкрепено от Absolut със специално създадени по темата коктейли. Лица под 18 години няма да бъдат допускани.

12 Magazine е на
www.12mag.net
Изложбата може да видите до 4 декември в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски” 55, до ФотоСинтезис Арт Център.
Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/529584863872797/
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Ноември 02, 2015

Фотогалерия: URBAN NATURE - изложба фотографии от 12 Magazine / 05.11.2015, 19:30 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии