Улиците на Могило – фотографска изложба / 19.04 - 16.05.2017 / София

Галерия SYNTHESIS | 19 Април 2017 - 16 Май 2017
Откриване: 19 април (сряда) от 19.00 ч.
София, бул. “Васил Левски” 55
Изложбата може да бъде видяна от 
19.04 до 16.05.2017 г.


Могило е фотограф на улицата, избрал да се установи в София.  Роден е през 1964г. и има магистърска степен по строително инженерство. Фотографията е негово хоби от 2007 г., а след 2014 г. посвещава почти цялото си време на уличната фотография на различни места по света.

 За своята фотография той казва:

 “Аз не съм фотограф-художник. Аз съм наблюдател на улицата. Мисля, че корените ми са в уличната фотография. Когато бях на 13 години, често излизах по улиците и просто наблюдавах с часове това, което срещах там.

Не намирам стила си за специален, но имам специален подход. Аз много харесвам хората и моята фотография не е подчинена на мозъка. Когато правя снимки, аз спирам да мисля и снимам със сърцето и душата си. 

Никое от моите изображения не е целенасочено. Те всички са направени спонтанно – някои със знанието на субекта, а повечето – без. Когато видя нещо, което ме забавлява или ме трогва, аз просто „кликвам“. Опитвам се да представя елементите на интересна история в един единствен, добре композиран кадър, като се старая да не мисля, а само да чувствам. Мисленето усложнява и забавя нещата. 

Уличната фотография винаги обективизира „истината“. „Истината“, за която говоря, не е задължително това, което виждам, но тя съществува в обществото, на улицата, в живота на хората и аз винаги се старая да уловя тази реалност отвъд моите собствени ценности и гледна точка “. 
 
 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 19, 2017

Фотогалерия: Улиците на Могило – фотографска изложба / 19.04 - 16.05.2017 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии