ТВОРЧЕСКО АТЕЛИЕ - Асоциации, образи и думи'' - 31.01, София

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Януари 20, 2012
Заповядайте на второто занятие на Творческо Ателие, водено от Надя и Саша, което ще се проведе на 31.01 (вторник) от 19 ч в Творческата къща на ФотоСинтезис в София.

"АСОЦИАЦИИ, ОБРАЗИ И ДУМИ"

Образите ни говорят точно толкова колкото и думите. И едните и другите еднакво силно могат да събудят в нас чувства, мисли и асоциации свързани с житейския ни опит.

Различни парчета, фрагменти, части... Събуждат ли определени асоциации в нас? Какво е усещането ни към тях? Как бихме могли да им дадем израз във форма чрез средствата на изобразителното изкуство? Целта на тази сесия е да подпомогне развиването на въображението ни, способността на нашия ум да измисля, избира и комбинира. Също така цели да насърчи умението на ума ни да прави асоциации и чрез изобразителните техники да претворява в картина.

 
 

Творчеството освобождава от напрежението и стреса и се превръща в един неизчерпаем източник на енергия, който стимулира положителни емоции и допринася за душевната хармония.

Целта на Творческото ателие е да насърчи креативността (творческия заряд у всеки), спонтаността, индивидуалността и личното изразяване, а заедно с това да разтовари след напрегнатото ежедневие. Акцентира се не върху крайния продукт, а на удоволствието от процеса на създаване. В този процес можем да търсим, да изследваме, да опознаваме по-добре себе си, своето вътрешно аз, своите потребности. Изкуството понякога може да ни каже много, то може да е път, начин, средство за откриване на нови дълбини и пространства.
В ателието се използват различни експресивни техники и форми на изкуство: рисуване, експериментална живопис, създаване на колажи, моделиране, а понякога и дори движение...Условия за участие:

За да участвате в ателието не е необходим специален опит и познания, достатъчно е да сте зареден с ентусиазъм и да имате желание да експериментирате.
всички материали са осигурени.
  

Цена:
Цената за участие в едно занятие е 20 лв.

Записване:
За да се запишете за участие е нужно да изпратите предварителна заявка на e-mail: artcenter(at)photosynthesis.bg със следната информация:
Трите ви имена, телефон и e-mail за контакти.
Избраната тема и дата на провеждане.
В полето „Subject” посочете темата и датата на избрания семинар: "Asociacii, obrazi i dumi" - 31.01.
Ще получите потвърждение.

Заплащане:
След като получите потвърждение за участие, е необходимо да заплатите съответната сума в някой от нашите магазини

Място на провеждане:
София, ул. "Юри Венелин" 9.
(Групата се събира в 18.45 в АртЦентър Фотосинтезис на бул. "Васил Левски" 57, откъдето ще бъде съпроводена от една от водещите до Творческата къща)


Повече информация за водещите, както и програмата на следващите творчески дейности можете да видите  ТУК


 Очакваме ви!
// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Януари 20, 2012
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии