Цветя и светлина - фотографска изложба на Диди Баев / 20.09.2011, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 14, 2011Откриване: 20 септември (вторник), 19:00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен
София, бул.Васил Левски 57
Изложбата може да бъде видяна от
 
20.09 до 05.10.2011 г.


Съвършеният рисунък и изящество на формата, създадени от природата, са запечатани в поредица от кадри, които по-скоро могат да бъдат определени като портрети на цветя. Портрети, които ни напомнят, че фотографията работи с най-ефирната „материя” - светлината - и затова притежава способността да улови неуловимото.


„Като цяло моята фотография няма за цел документирането на каквото и да било. Обичам да създавам образи, които доста често са визуализирани мисли или спонтанни идеи. Обичам да снимам душите на цветята. Като молекулярен биолог имам по-скоро абстрактно мислене, ув
личам се много по абстрактно изкуство и живопис и това се отразява на моите фотографски работи.” - казва авторът.За автора:

Интересувам се от фотография някъде от 1962/1963 година, когато започнах да посещавам кръжока по фотография в пионерския дом в град Севлиево. Интереса си към фотографията съм запазил и до днес, като през годините съм се занимавал в свободното си време и с много прекъсвания.

От това време е и увлечението ми по естествените науки, които след това ми станаха професия.  Работил съм повече от 20 години извън България като биолог: Унгария, Италия, САЩ и Франция.


По-интензивно фотографирам цветя през последните години. Известна част от фотографиите на цветя и/или природни детайли трансформирам в най-общо казано абстрактни картини (digital alterations). Не ползвам компютърно генерирани образи на базата на математически функции. Всички мои цифрови преобразувания са, така да се каже, ръчна работа с Photoshop. Имам интереси също така в създаването на психеделични картини, които пак се базират на трансформация на направени от мен природни картини, детайли и цветя. Снимам, макар и по-рядко, натюрморти.
 

SaveSaveSave
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 14, 2011

Фотогалерия: Цветя и светлина - фотографска изложба на Диди Баев / 20.09.2011, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии