Три лекции от фестивала “Международни фотографски срещи” / 05.10.2017 18:00 ч. / София (видео)

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 05 Октомври 2017 от 18:00 до 21:00 ч.
Начало: 05 октомври, 18.00
във Фотосинтезис Арт център,
София, бул. „Васил Левски” 57
Вход свободен!
 

Фестивалът “Международни фотографски срещи” ще гостува във ФотоСинтезис Арт Център с три лекции, които ще се проведат на 05 октомври (четвъртък).
Ето програмата на лекциите:

18:00 часа, Ираклис Папайоану, Гърция 
Директор на Музея на фотографията в Солун , теоретик и преподавател, куратор на фотографски изложби, автор на публикации. 

Тема: „Изложбата на Музея на фотографията: „Различен живот: Човешки течения / Неизвестни Одисеи” за мигрантската криза. В нея участват  най-известните гръцки фотографи от световните агенции. Дейността на Музея на фотографията в Солун.“
Лекцията ще се проведе на английски език.

Повече за Ираклис Папайоану:
Директор на Музея на фотографията в Солун и арт-директор на Биенале на фотографията. Дипломиран в унивесритета „Аристотел в Солун с докторат по фотография. Преподавател по фотография през послдните двадесет години, автор на стотици публикации-статии, критики, есета-свързани с фотографията. Куратор на международния фестивал „Фотосинкирия“ от 1993 и негов художествен ръководител от 2006. Редактор на фотографското издание www.untitledmagazine.org.

Лекцията с Ираклис Папайоану можете да видите тук:


 
19.00 часа, Волкан Къзълтундж, Турция 
Фотограф, видео артист и академичен преподавател, координатор на фото-фестивала в Истанбул;  
                                                                                     
Тема: „Представяне на ISTANBUL PHOTOBOOK FESTIVAL”
Лекцията ще се проведе на английски език

Повече за Волкан Къзълтундж:
Фотограф, видео артист и академичен преподавател. От 2009 работи като научен сътрудник в Центъра за експериментални проекти към Департамента по фотография на Университета по изкуствата „Мимар Синан“. Съосновател на TOZ Artist Run Space(2015), независима арт организация в Кадикьой, Истанбул. Координатор на PHOTOBOOKFESTIVAL в Истанбул.

Разговорът с  Волкан Къзълтундж вижте тук:
20.00 часа, Дмитрий Хованский, Русия 
Редактор и фотограф 

Тема: "Фотокнигата: синтез на текст и фотографии"
Лекцията ще се проведе на руски език с български превод

Повече за Дмитрий Хованский:

Редактор и официален фотограф на Московския театър „Ермитаж“. 
Автор на фотографския проект “Преди да си тръгнете, оставете клетките отворени”, създаден по откъси от романите на Кендзабуро Ое “Футболът през 1860 година” и “Обгърнаха ме водите до душата ми”.

Как протече лекцията:
 


Всички лекции са със свободен вход и ще се проведат в кафе-галерията на Фотосинтезис Арт център, бул. „Васил Левски” 57, София. 

Международни фотографски срещи” е първият в България международен фотографски фестивал, който се провежда ежегодно през месец октом¬ври в град Пловдив – „Европейска столица на културата 2019”. От самото си начало през 2002 г. фестивалът е организиран от фондация „Пловдив¬ско фотографско средище” и дирекция „Култура и културно наследство” на Община Пловдив. 

Основни спонсори са „Фотосинтезис” ЕООД, „Динафос” ЕООД, „Фактор БГ” ЕООД и „КЦМ 2000” АД. Изложбите се провеждат с подкрепата на Общин¬ски институт „Старинен Пловдив”, Градска художествена галерия и Регио¬нален исторически музей. 

Съорганизатор на събитията в София „Фотосинтезис арт център”  
 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии