Три нови компактни обектива се присъединяват към серията Sony G

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 23, 2021
Sony анонсира три нови обектива за фулфрейм фотоапарати от серията обективи G, чиято основна характеристика е компактният корпус, който да ги превърне в предпочитан избор за всекидневна употреба.

Sony FE 24mm f/2.8 G, FE 40mm f/2.5 G и FE 50mm f/2.5 G са с дължина само 4.5 cm и тегло между 160 и 175 g, но въпреки това носят доста от чертите на по-едрите си събратя от серията - отлични оптични характеристики, опция за безстъпков контрол на диафрагмата, програмируем focus-hold бутон, висококачествени прахо и влагозащитени корпуси и др.

И трите нови обектива използват асферични елементи за контрол на аберациите и изкривяванията, както и елементи с изключително ниска дисперсия за минимизиране на хроматичните аберации. Дифрагмата на Sony FE 24mm f/2.8 G, FE 40mm f/2.5 G и FE 50mm f/2.5 G е със седем елемента и осигурява плавно и приятно боке. Оборудвани са с по два автофокусни двигателя за бързо, прецизно и тихо фокусиране, подходящо и за видеозаснемане.

За по-голямо удобство диаметърът на резбата за аксесоари е еднакъв - 49 mm, което позволява използването на една и съща капачка или филтър (при Sony FE 50mm f/2.5 G и Sony FE 40mm /2.5 G резбата е разположена на сенника).

Очаквайте скоро информация относно цени и дати на първите доставки в магазини ФотоСинтезис.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 23, 2021

Фотогалерия: Три нови компактни обектива се присъединяват към серията Sony G

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии