Тенерифе – подводен рай - фотографска изложба на Пламена Милева и Юлиан Недев / 22.03.2016, 19:00 ч. / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 22 Март 2016 - 11 Април 2016

 
Откриване: 22 март (вторник) от 19.00 часа в присъствието на авторите
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски” 57
Изложбата може да бъде видяна от 22 март до 11 април


В изложбата „Тенерифе – подводен рай“,  ще бъдат показани художествени фотографии на Пламена Милева и Юлиян Недев, представящи магичния подводен свят на най-големия канарски остров. Наред с красотата на уникалната вулканична флора и фауна на Тенерифе,  авторите ще слеят атлантическата необятност в хармонична цялост с човешкото създание. 

Фотографските сесии, заснети с костенурки, скатове, на потънали кораби или сред  множество риби на причудливото тенерифско дъно, ще окрилят въображението с невероятни истории за фантастичния подводен рай на този остров.

Безкомпромисният професионализъм на екипа, реализирал няколко дълбочинни фотосесии с модел, често граничи с екстремното и налудничавото, но всъщност е резултат на системна подготовка и мерки за сигурност. Моделът Jessica Avellaneda e diving master по професия и е работила като професионален модел в Барселона преди това. Контактните лещи на доктор Аделмо Рочи, които носи моделът по време на всички сесии, за да вижда под вода без маска, също са основен и решаващ фактор за спокойното протичане на снимачния процес.
Амбициите на подводната фотографка Пламена Милева обаче достигат много по-далеч с проекта за дълбочинна фотосесия на 33 метра – изключително рискова дълбочина, привилегия на малцина фотографи и модели по света. За сцената е избрана статуята на Дева Мария известна в Los Cristianos като Virgen del Carmen, която е потопена на океанското дъно и е една от основните дайвинг атракции там. Фотосесията с един от символите на християнството потапят в драматична и тайнствена сцена.


Осем месечният труд на фотографите Пламена Милева и Юлиян Недев, събран в експозицията „Тенерифе – подводен рай“, ще ви се стори като кратко гмурване в атлантическите води, но красотата, събрана в това подводно дъно, фотографите се надяват да запазите задълго в себе си, като кътче от споделения „рай“.
     
Изложбата може да видите до 11 април в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, София, бул.”Васил Левски” 57.
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Март 15, 2016

Фотогалерия: Тенерифе – подводен рай - фотографска изложба на Пламена Милева и Юлиан Недев / 22.03.2016, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии