Стъпки в мига - фотографска изложба на Бояна Иванчева / 12.07.2016, 19:00 ч. / София

Галерия SYNTHESIS | 12 Юли 2016 от 19:00 до 00:00 ч.
Откриване: 12 юли (вторник) от 19.00 часа
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата ще продължи от 
12 до 25 юли 2016г.

Да бъдеш фотограф, значи да даряваш очите си на другите отново и отново.
Сега, с очите на Бояна – ту замечтани, ту закачливи, - могат да се преживеят 23 стъпки от Камино. По него хората поемат в търсене на просветление и вяра, но като всеки път той неминуемо води и до отговори на незадавани въпроси, до непредвиждани емоции.
Младата жена насочва камерата си с любопитството на спонтанния човек, който се радва на проявленията на живота и в природата, и в града, в панорамата и в детайла.
Дух и бит, простота и енигма в поредица кадри, които звучат не като спомен, а като жизнерадостна и енергична подкана да намериш своето пътешествие.
Снимките могат да се закупят под формата на пощенски картички. Събраните средства ще се предоставят за оборудването на кабинет по география на 18 СОУ, чиято възпитаничка е преждевременно напусналата ни Бояна.“Бояна беше роден пътешественик и свободен дух - рядко оставаше на едно и също място дълго време, дори и когато работеше. Искаше силно едно - да си направи собствено фотостудио и да не зависи от никого. Може би, ако го беше постигнала и съдбата й беше отредила повече време, щеше да се установи на едно място. Кой знае!

Имаше страшно много приятели - от любимия й Ямбол и от София, от Филипините, Русия и Щатите, от Индия, Белгия и Франция - от всички места, където я запратеше съдбата, се завръщаше с нови приятелства.
 
Обичаше Карадере и да пие бира със сламка.

Имаше навика да се учи на всичко в движение и от практика - за да придобие опит като фотограф, замина на работа като асистент фотограф на големите лайнери за презокеански круизи, известно време след това работи в Ню Йорк. След последното си пътуване зад океана реши да пробва да се установи в Лондон, но се разболя.”

Година преди това измина пътя Камино.По нейно желание прахът и е разпръснат над морето и скалите на Края на света - до фара Финестера.”

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юли 05, 2016

Фотогалерия: Стъпки в мига - фотографска изложба на Бояна Иванчева / 12.07.2016, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии