Sony ZV-1F - нова камера за влогинг

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 13, 2022
След ZV-1, Sony пуска на пазара нова версия на компактната камера, разработена специално за влогинг и стрийминг. Sony ZV-1F разполага с фиксиран обектив 20mm f/2.0, заснема 4K 30p и Full HD 120p видео и предлага доста полезни удобства за снимане на влог, както и по-ниска цена от тази на предшественика си. По-широкият ъглов обхват на обектива позволява включването в кадър на по-голяма част от сцената.  

Джобният фотоапарат за влогове има подобрена функционалност на сензорния дисплей (който се завърта изцяло) с Touch и Step Zoom функция. Sony ZV-1F е оптимизирана за свързване със смартфон за бързо споделяне на съдържание в социалните мрежи и предлага още:

- насочен микрофон с 3 капсули и ветробран
- режим за забавен (до 5x) и забързан (до 60x) каданс
- активна електронна стабилизация за видеозаснемане
- фокус по очи за хора и животни
- оптимизиране на цвета на кожата при снимки и видео
- плавно боке с директен бутон Bokeh Switch
- автоматична AE с приоритет върху лица


Функцията Creative Look дава възможност за избор от 10 предварително създадени комплекта от настройки на тоналност, яркост, дълбочина на цвета и др. Product Showcase прецизно прехвърля фокуса от презентатора към продукта и обратно, а Soft Skin Effect изглажда  и намалява дефектите на кожата, като ѝ придава естествен цвят.

Sony ZV-1F е лесна и интуитивна при употреба, с управление на различни функции и настройки с едно докосване, лесно кадриране с въртящия се дисплей, самоснимачка и индикатор за запис. Мобилното приложение Sony Imaging Edge Mobile Plus дава възможност за лесно прехвърляне и споделяне на снимки и видео, маркиране на снимки и видео за споделяне, дистанционен контрол, обновяване на софтуера на камерата и др. Камерата може да се използва и като уеб-камера за стрийминг.

Новият модел е съвместим с мини статива и дистанционно управление Sony GP-VPT2BT за още по-голямо удобство, а към чехъла за аксесоари може да бъде включен външен микрофон за още по-качествен звук.

Sony ZV-1F е направен и с мисъл за природата - за корпуса на камерата и аксесоарите, в включени в компекта, са използвани само рециклирани материали.

Първите доставки на новата камера в магазини ФотоСинтезис се очакват още в рамките на октомври.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 13, 2022

Фотогалерия: Sony ZV-1F - нова камера за влогинг

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии