Sony FE PZ 16-35mm f/4 G - леко широкоъгълно варио за видео и фотография

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 22, 2022
Sony представя на пазара нов широкоъгълен варио обектив с постоянна светлосила, проектиран за пълноформатните камери с байонет E.

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G е с тегло от едва 353 грама, което е с почти 200 грама по-малко от Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 ZA OSS. Корпусът също е по-компактен с размери 80.5 x 88.1 mm.

Новият модел е оборудван за пръв път с цели четири XD линейни мотора за автоматично фокусиране, което позволява прецизен автофокус при серийно снимане с до 30 кадъра в секунда (при използване заедно със Sony A1). Същите двигатели се грижат и за плавната и удобна работа при използване на приближението.

С тихото, плавно и бързо действие, новата AF система превръща Sony FE PZ 16-35mm f/4 G в особено подходящ избор за снимане на видео, тъй като позволява надеждно и безшумно проследяване на обекта на фокус, дори при движение с висока скорост.

Корпусът на обектива е оборудван с отделни пръстени за удобен и бърз контрол на приближението, фокуса и диафрагмата, като последната може да бъде регулирана и безстъпково. Системата за вътрешно фокусиране и прибилижение запазва компактния размер и по време на работа. На разположение е бутон за за задържане на фокуса, който може да бъде програмиран за други функции, както и опция за заключване на диафрагмата.

Малкият размер и ниското тегло на Sony FE PZ 16-35mm f/4 G баче не са за сметка на оптичните му качества. Оптичната схема на обектива включва асферични, AA (advanced Aspherical), ED и Super ED елементи, които минимизират различните аберации и изкривявания. Особено полезно при снимане на видео е и минимизираното "дишане" при фокусиране.

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G позволява използването на сенник и на филтри и аксесоари с диаметър на резбата 72 mm.// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 22, 2022

Фотогалерия: Sony FE PZ 16-35mm f/4 G - леко широкоъгълно варио за видео и фотография

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии