Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II - най-лекото стандартно f/2.8 варио за безогледални фулфрейм камери

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 27, 2022
След като през октомври миналата година компанията представи най-лекия 200-милиметров теле варио-обектив с постоянна максимална диафрагма f/2.8 за пълноформатни камери (Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II), сега Sony пуска на пазара и най-лекия стандартен варио-обектив с постоянна максимална диафрагма f/2.8 за пълноформатни камери - Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II.

Новата версия на класическия обектив е типичен “работен кон” с устойчив на прах и влага корпус и флуорно покритие на челната леща. С тегло от само 695 грама, той е с ок. 20% по-лек, с 16 мм по-къс и с ок. 18% по-малък общ обем от предшественика си Sony FE 24-70mm f/2.8 GM. Разработен е на базата на обратна връзка от професионалисти, използвали предходния модел и предлага по-добър контрол върху управлението и по-голямо удобство при работа, благодарение на опциите за контрол на зума (Tight/Smooth), за безстъпков контрол и заключване на диафрагмата, два бутона за задържане на фокуса с възможност за персонализиране, сенник с отвор за контрол на въртящи се филтри, плавен и чувствителен пръстен за фокусиране и изместен към байонета център на тежестта.

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II предлага типичното за серията обективи G-Master оптично качество с изключителна острота и детайлност на изображението и висока разделителна способност по цялата площ на кадъра дори при максимално отворена бленда. Оптичната схема е изцяло обновена и включва 5 асферични елемента (вкл. 2 XA елемента), 2 ED и 2 Super ED елемента за минимизиране на хроматичните аберации, астигматизма, несиметричните аберации (кома) и други отклонения. Покритието Nano AR Coating II, разработено от Sony, предотвратява нежеланите отблясъци и призраци, а новата диафрагма с 11 елемента осигурява впечатляващо боке.

Новият обектив осигурява бърз и надежден автофокус, благодарение на новия механизъм за плаващ фокус и четирите линейни XD мотора, като поддържа скорост до 30 к/сек и видеозапис до 4K120p с автофокус, при използване с камера, която ги поддържа. AF системата позволява пълно проследяване на обекти дори при снимане с фиксирана бленда, а следящият фокус при приближаване е приблизително два пъти по-добър от този на предходния модел.

Благодарение на опцията за плавно управление на диафрагмата, минимизираното "дишане" при фокусиране, ръчния фокус с линеен отговор, тихия автофокусен механизъм и компенсирането на колебанията във фокуса (със съвместими камери), Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II е особено подходящ и за заснемане на видео.

Първите доставки на новия обектив в магазини ФотоСинтезис се очакват през лятото на 2022 г.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 27, 2022

Фотогалерия: Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II - най-лекото стандартно f/2.8 варио за безогледални фулфрейм камери

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии