Sony представи Alpha A9 II

// Техника / Техника | boyanradev | Октомври 11, 2019
Корпорацията Sony анонсира наследника на про ориентираната безогледална Full-Frame камера Sony A9, който получава множество нови функции, улесняващи работата на професионалните фотографи, заедно с подобрена ергономия, до голяма степен взаимствани от наскоро появилия се модел A7R IV.

Спортно ориентираната камера Sony A9 II използва същия Full-Frame (24x36mm) сензор с 24MP като предшественика си, но благодарение на по-бързия Bionz X процесор, взаимстван от A7R IV, подобрява скоростта и прецизността на AF, както и отзивчивостта на електронния визьор. Автофокусната система използва същата PDAF със 693 фазови точки като A9, но с нови алгоритми, които подобряват проследяването на обект в кадъра.

Камерата отново е способна да снима със скорост 20 кадъра в секунда без "blackout" при използване на електронен затвор, но при използване на механичен затвор скоростта е нараснала до 10 кадъра в секунда. Има и нова "anti-flicker" система при използване на механичния затвор, което го прави много по-използваем при изкуствена светлина, където основно се виждат тези трептения в експозицията. В комбинация тези промени би трябвало да направят камерата много по-удобна за снимане на спортни и други събития в закрити помещения и зали.

A9 II има по-солиден грип от предшественика си, което прави продължителната работа с камерата по-малко уморителна. Задният скрол сега е разположен на горния панел, а селекторът за компенсация на експозицията вече има блокировка. Бутонът "AF-On" и джойстикът на задния панел са станали малко по-големи и съответно по-оперативни. Подобрените уплътнения около портовете, подобно на А7R IV, повишават допълнипелно устойчивостта на камерата на атмосферни въздействия и прах.

Времето на работа на камерата с една батерия е увеличено и е добавена възможността тя да може да се захранва през USB Type C порта, който съответства на спецификация USB 3.2 Gen 1.
И двата слота за SD карти вече поддържат UHS-II. Усъвършенстванията са засегнали и в IBIS (стабилизация на изображението) и сега тя има с половин стоп по-висока ефективност.

Най-големите промени в А9 II са насочени към онези професионални фотографи, които изкарват прехраната си чрез снимане на репортажи и се нуждаят от бързо доставяне на материалите до агенциите, с които работят. Някои от новите функции включват Gigabit Ethernet, 5GHz (802.11ac) Wi-Fi и гласови бележки. Камерата може да съхранява до десет сета както от FTP, така и от настройките на камерата, което е полезно при споделяне на А9 II с множество фотографи.

A9 II ще бъде наличен през ноември за около 10500 лв. A9 ще продължи да се продава като по-достъпен модел - поне засега.
// Техника / Техника | boyanradev | Октомври 11, 2019

Фотогалерия: Sony представи Alpha A9 II

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии