Снимка на годината - България 2009 - София, 04 март, 18:30 часа

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Февруари 18, 2010

"Снимка на годината - България 2009"


Canon България Ви кани на официалното откриване на ежегодната Национална фотографска изложба и обявяване на наградите на конкурса ”Снимка на годината – България 2009”, което ще се състои в Национална художествена галерия - София, пл. “Ал. Батенберг” № 1, на 4 март 2010 г., от 18:30 часа.


В осмото издание на конкурса са участвали над 210 български автори с над 2100 единични снимки, заснети през 2009 година.

Жури в състав:  Иво Хаджимишев (председател), Борис Данаилов (НХГ), Максим Минчев, Димитър Дилков, Явор Попов и Георги Лозанов подбра над 120 творби, които ще бъдат подредени и изложени в Националната художествена галерия от 4 март до 21 март 2010 г. 


Конкурсът ще излъчи “Снимка на годината – България 2009” в три раздела: Репортажна фотография, Художествена фотография и Фото-есе.


Номинация за награда в раздел "Репортажна фотография" са творби на Юлия Лазарова, Александър Михайлов и Георги Пашков.
Номинация за награда в раздел "Художествена фотография" са творби на Георги Илиев, Гергана Змийчарова и Кристиан Георгиев.
Номинации за награда в раздел "Фото есе" са творби на Олег Попов, Стефан Папукчиев и Никола Михов.

 Решението на журито и наградените творби ще бъдат обявени по време на официалното откриване на изложбата на конкурса, която се организира и провежда съвместно с Националната художествена галерия. През годината изложбата ще гостува на художествени галерии и в други градове на страната.

По избор на журито, участвали в конкурса снимки ще бъдат откупени за обогатяване фонда на НХГ с произведения на съвременната българска фотография.

Ще се радваме да Ви посрещнем на чаша вино.

Canon България

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Февруари 18, 2010
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии