Свещената сила на колекционерите на фотография, галерии, музеи, салони на изкуствата - техните функции и актуални форми за презентация на фотографии - семинар

Снимка: Придобивки 2012 , Постъпления в колекцията на Националната художествена галерия, Софийски Арсенал - Музей за съвременно изкуство.


Ивайло Стоянов, „Есенен портрет II”
 
 
Каним ви на семинар с лектор Ивайло Стоянов. "Свещената сила на колекционерите на фотография, галерии, музеи, салони на изкуствата - техните функции и актуални форми за презентация на фотографии" ще се състои на 8 април (вторник), oт 19.00 часа, в Галерия за фотография Synthesis, София, бул.”Васил Левски” 55
 
 
В темата ще обърнем внимание на колекционери на фотография, фотографски галерии, музеи, салони на изкуствата и техните функции. Защо е важно да се колекционира фотография и какво е нейното място в съвременното изкуство. Ще дадем примери за всички съвременни фотографски форми за презентация на фотографията (каширане, печат) и техните колекционерски стойности.
 
Вход свободен.
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
За лектора:
 
“Ивайло Стоянов завършва магистратура в Академията за визуални изкуства към Йоханес Гутенберг университет, град Майнц - Германия, специалност концептуална фотография през 2007 г. Макар и много млад той вече има много самостоятелни и групови изложби в галерии, музеи и участия в салони на фотографското изкуство в Европа.
 
 Ивайло Стоянов е познат автор на българската и европейската фото-арт сцена.Голяма част от фотографиите му са притежание на колекционери на фотография. От 2010 той е преподавател в Нов български университет по концептуална фотография в магистърската програма „Фотографско изкуство”.
Надежда Джакова,  Куратор в Национална художествена галерия
 
 
„Увлекателен и уникален лектор. С присъща непосредственост разказва както за съвременните тенденции във фотографията, така и за нечувани у нас възможности за продажба на художествена фотография. Споделя опита си като творец и разказва за методите и подхода към фотографската дейност в Германия. Твърди, че да продадеш в галерия снимка за 5000 евро е нещо реално, дори за България и го доказва с примера си.”       
Николай Трейман, фотограф
 
 
 
 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии