Sigma fp L - миниатюра с 61 мегапиксела

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 25, 2021
Sigma обяви втората камера от своята компактна full-frame серия fp с байонет L, за която производителят твърди, че е най-малката и лека камера с пълноформатен сензор в света към март 2021 г.

Новата Sigma fp L е със същите размери на корпуса от 113 x 70 x 45 mm и тегло със само 5 g повече - 375. Тя е оборудвана с изцяло нов сензор с 61 мегапиксела (36 x 24mm), подобрен автофокус с комбиниране на фазова и контрастна детекция, и опция за използване на нов електронен визьор - Sigma Electronic Viewfinder EVF-11.

По отношение на останалите параметри, Sigma fp L не се отличава особено от своя предшественик и отново предлага видеозапис до DCI 4K 24p (с реални 24 fps) и 12-bit RAW при външен запис (+ CinemaDNG 8-bit), ISO диапазон 100-25600 (6-102400), електронен затвор с максимална скорост от 1/8000 сек. и X-синхрон до 1/15 сек.

За разлика от предишната версия, която като че ли беше по-ориентирана към видеографите, новата камера изглежда връща баланса обратно към игра в центъра между фото и видеографията. Разбира се, тя едва ли ще се превърне във фаворит за спорт с 10-те си кадъра в секунда серийно снимане, както и за фотография със светкавица със своята синхронна скорост от 1/15 сек., но е изключително компактна и подходяща за травъл, пейзажна или портретна фотография с естествено осветление.

Сензорът отново не е Foveon, а е с класически байерови цветни филтри. Високата разделителна способност е съчетана с опцията Crop Zoom, която дава възможност за по-ясна представа за резултата при изрязване на част от изображението, и позволява самото изрязване директно в камерата.

Новият опционален електронен визьор Sigma EVF-11 е директен отговор на искания на потребители на Sigma fp и се прикрепва странично към Sigma fp L, както и включения в комплекта hotshoe адаптер. Визьорът се свързва с камерата чрез USB-C порт и се фиксира към резбата за монтаж на аксесоари. Самият той на свой ред предлага изход за слушалки и резба за аксесоари. Дизайнът позволява завъртането му във вертикална позиция за удобно снимане от ниска точка, а дисплеят му с 3 680 000 т. осигурява напълно безпроблемно кадриране.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 25, 2021

Фотогалерия: Sigma fp L - миниатюра с 61 мегапиксела

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии