Седмица на Феновете на Canon във ФотоСинтезис София и Варна / 23-29 ноември 2015

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 19, 2015
   
  Седмица на Canon във ФотоСинтезис Арт Център от 23 до 29 ноември


  За последната от Седмиците на Феновете 2015 сме подготвили наситена с интересни и полезни събития и много привлекателни оферти програма във ФотоСинтезис в София и Варна:

  София
   


  24.11 (вторник) от 19.00 до 21.00 часа
  ФотоСинтезис Арт Център, София

  Сток фотография с Александър Новоселски – отворена лекция ( теоретична част)


  Александър Новоселски е един от водещите комерсиални фотографи в България, който работи в сферата на интериорната фотография и с чието име тя най-често се свързва в последните години, основно заради разпознаваемия стил и перфекционизма в работата му. Има публикации в редица български и европейски издания, като например Наш дом, Идеален дом, Магазин, Жената днес, Bravacasa, Wallpaper и т.н. През 2014 година получава “Награда за принос към Наш дом”, а по-късно е номиниран за интериорен фотограф на годината от Stocksy United. Негови фотографии можете да намерите на http://www.stocksy.com/Novoselski

  Александър Новоселски се занимава със сток фотография от около 8 години и работи с повечето агенции с лидерски позиции на пазара като Istockphoto, Shutterstock, Stocksy United и т.н. Водил е няколко семинара на тема сток фотография, включителко “Пари от сток фотография” в НБУ. През годините е проследил развитието на ‚сток‘ фотографията и е съумял да бъде в крак с тенденциите, на което се дължи успехът му.

  По време на лекцията “Сток фотография” ще обсъдим много разнообразни теми. Ще започнем от самото начало – зараждането и развитието на ‚сток‘ фотографията през годините и ще стигнем до най-актуалните тенденции и промени, които е претърпяла.

  Ще обърнем внимание както на всички процеси свързани с това занимание – снимане, работа с различни агенции, авторско право и ‘royalty-free‘ лиценз, въвеждане на ключови думи и описания, организация на фотосесия и пост-процес, така и на някои по-важни въпроси свързани с философията на ‚сток‘ фотографията и как може да я нагодим към нашия стил на снимане, интереси и дори начин на живот. Всъщност един от големите плюсове на сток фотографията е, че може да ни предостави огромна свобода като фотографи и същевременно голям потенциал за монетизиране на работата ни.


  28.11 (събота) от 13.00 до 18.00 часа
  Pro1 Studio – Profoto студио за фото и видео продукции - Бизнес Център Витоша, бул."Черни връх" 47, София.

  Сток фотография с Александър Новоселски - практически семинар

  За да се включите в групата за семинара е нужно да се запишете предварително на photo@photosynthesis.bg до 26 ноември. Групата за семинара е ограничена до 10 участници.


  По време на практическия семинара ще осъществим реална “сток” фотосесия, след което ще минем през пост-процеса на снимките и самото им качване, описание и въвеждане на ключови думи. Ще обърнем внимание и на организацията и предварителната подготовка на една такава фотосесия, в студийни условия и по актуална темa.

  В заявката за участие напишете трите си имена и телефон за контакт, а също и следната информация:
  - Защо бихте искали да се занимавате със сток фотография (или да посетите настоящия семинар)?
  - С какво смятате, че ще ви бъде полезен семинарa “Сток фотография” с оглед на вашата сфера на дейност като фотограф?

  За нас е важно да получим повече информация за вас и вашите интереси в сферата на сток фотографията, тъй като семинарът е с ограничен брой участници и няма да имаме възможност да запишем всички желаещи.

  В полето subject напишете Seminar Canon. Отговор на заявката си за участие ще получите до 27 ноември.

  26.11 (четвъртък) от 19.00 часа до 21.00 часа
  ФотоСинтезис Арт Център, София


  Кулинарна фотография с Людмила Слокоски

  Икономист по образование, но артист по душа, преди 8 години Людмила Слокоски прави остър завой в професионалната си кариера и се отдава на любимото си хоби – фотографията, съчетана с кулинарно изкуство. В резултат на това се ражда един от първите кулинарни блогове в българското уеб пространство, който съчетава вкусната храна с изумителни апетитни фотографии http://loisslokoski.blogspot.bg/

  Eстественото развитие на професиoналния й път продължава на редакторската позиция в BBC GoodFood България, където добрата храна е представена със същия апетитен фотографски подход. Преди всичко визуален артист, за Людмила Слокоски фразата "ядем първо с очите", е истинското изражение на отношението, което трябва да имаме към храната, дори във всекидневието си.

  Сред клиентите й са списанията EVA, BBC GoodFood Bulgaria, Едно, шоуто на Лео Бианки, Белла, 100 грама сладки, TEA&EAT, Dr. Oetker България, Нестле България, ресторант La Pastaria, Iglo Austria и мн. др.

  http://ludmilaslokoski.com/


  Варна
   

  25.11 (сряда) от 19.00 до 21.00 часа
  ФотоСинтезис Варна


  Интериорна фотография с Александър Новоселски - отворена лекция

  Александър Новоселски e един от водещите фотографи в сферата на интериорната фотография в България и с чието име тя най-често се свързва в последните години, основно заради разпознаваемия стил и перфекционизма в работата му. Има публикации в редица български и европейски издания, като Наш дом, Идеален дом, Магазин, Жената днес, Bravacasa, Bulgaria on air, Wallpaper и т.н. През 2014 година получава “Награда за принос към Наш дом” от едноименното списание, а по-късно е номиниран за интериорен фотограф на годината от Stocksy United.

  По време на отворената лекция той ще сподели своя опит и ще говорим както за техническата, така и за естетическата страна на темата.
  Ще се концентрираме на светлината като изразно средство при снимането на различни интериори и как да я използваме, променим или създадем, за да предадем атмосферата и усещането на пространствата пред нас. Как да създадем една добра композиция? Как да запечатаме настроението и атмосферата на интериора? Кои са техническите особености и най-честите трудности, с които се сблъскваме при този специфичен жанр във фотографията?

  http://www.novoselski.com/


  Още от седмицата на Canon от 23 до 29 ноември:


  - Най-добрите оферти за Canon за годината – само във ФотоСинтезис и online на http://magazin.photosynthesis.bg/

  През цялата седмица на Canon ще имаш възможността да се възползваш от уникални оферти за продукти на любимата ти марка!

  - Тестове на техника
  Ела при нас и пробвай всички модели, които те интересуват.

  - Въпроси и отговори – ти питаш, ние отговаряме!
  Можеш да питаш за всичко, свързано със Canon, което те интересува. Задай въпросите си и ние ще се постараем да ти отговорим.

  Следи www.photosynthesis.bg, страницата ни във Facebook и #Феновете за повече информация за Седмици на феновете 2015!

  Ела да ФЕНстваме заедно!
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 19, 2015

Фотогалерия: Седмица на Феновете на Canon във ФотоСинтезис София и Варна / 23-29 ноември 2015

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии