Снимане, редактиране и създаване на фотографска поредица. Изработване на макет за фотокнига - уъркшоп с Надежда ПавловаСнимане, редактиране и създаване на фотографска поредица. Изработване на макет за фотокнига
Уъркшоп с Надежда Павлова
01-06 май 2015 г.

Събитието ще се проведе във вила на брега на язовир Пчелина от 01 до 06.05.2015 и е проект на Надежда Павлова и ФотоСинтезис.


КАКВО ЩЕ ПРАВИМ
Събитието ще се проведе в семейна вила на брега на язовир Пчелина, в която ще се настанят всички участници.
По време на уъркшопа групата участници ще заснеме, редактира и създаде фотографска поредица по избрана от тях тема и ще презентира проекта в макет за фотокнига.


През първия ден всеки участник ще се представи пред другите като покаже свое портфолио и разкаже за своите фотографски занимания. Така участниците ще се запознаят с интересите и възможностите на колегите си, с които ще работят в следващите дни. Втората половина от деня групата ще обсъди различни варианти и ще избере тема, по която ще снима. Ще се направи график на снимките.


През останалите дни ще снимаме, ще обсъждаме заснетото, пак ще снимаме и пак ще обсъждаме. Избрани снимки ще отпечатаме на хартия и заедно ще ги редактираме във  фотографска поредица.
Ще експериментираме, ще подреждаме, ще режем, ще лепим, ако можем дори ще рисуваме. Накрая ще сглобим макет на фотокнига. Всичко това ще правим ЗАЕДНО. След това всеки участник ще изработи свое копие.


КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА
Уъркшопът е адресиран към обучаващи се и професионалисти в областта на фотографията, които искат да специализират в теория и практика на артистичната фотография и фотокнигите.
Целта на събитието е да запознае фотографите с възможностите за разпространение и излагане на тяхната работа чрез медията на фотокнигата.


Настаняването в къщата е на 01.05, в този ден не се предвижда семинарна програма. Напускането на къщата е на 06.05.
Място на провеждане: язовир Пчелина
Минимален брой участници  – 5
Максимален брой участници– 8


Такса участие: 290лв.
Цената включва:
5 нощувки във вила на язовир Пчелина
Семинарна такса
Участниците трябва да покрият самостоятелно разходите за храна и пътуване.
Краен срок за записванe: 25.04.2015 г.


Как да се включите:
Изпратете e-mail на photo@photosynthesis.bg с предмет: “Seminar Fotokniga” с:
20 до 30 снимки с ниска резолюция в JPEG формат – за предпочитане е да са на на една тема или проекти, придружени с кратко описание на проекта.
(Всяка фотография да е 800 пиксела по дългата страна, а всички фотографии архивирани в zip или rar файлове с максимален размер не повече от 5 MB.)
CV /кратка автобиография/ или няколко реда за вас
Име и телефон за контакт


Плащане:
След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 25.04.2015г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.


ГРАФИК НА УЪРКШОПА
Ден 1:
10:00-14:00 Надежда Павлова ще представи своята работа, както различни фотокниги и техните автори. Посоки, които следва дизайнът на съвременните фотокниги, огромното  разнообразие от съдържание, форми, размери и материали. Фотокнигата като идеална платформа за представяне работата на фотографа пред широка аудитория. Ще бъдат показани някои примери на различни решения при развиването на един проект;
- Представяне на участниците и тяхната мотивация да се включат;
- Представяне дейностите и целите на уъркшопа.
13:00-14:00 Обедна почивка
14:00-20:00 Избор на тема. Набелязване на локации и първо снимане.
- Локациите и активностите ще бъдат определени в обсъждане между всички участници и в зависимост от темата, която бъде избрана.


Ден 2:
10:00-13:00 Анализ
- Индивидуално представяне на подходите;
- Групово обсъждане на първите резултати;
- Преосмисляне и по-фина настройка на определените задачи.
13:00-14:00 Обедна почивка
14:00-20:00 Преглед на направените фотографии
- Определяне на липсващите снимки и редактиране;
-Начало на работа по създаването на фотографската поредица и  повествованието на проекта.


Ден 3 и ден 4:
10:00-20:00 Последни снимки и конструиране на макет на фотокнига (с 1 час обедна почивка).
- Принтиране, редактиране, създаване на фотографска поредица и оформяне на проекта;
- Изработване на групов макет на фотокнига, включващ корица, страниране, свързване.


Участниците ще могат да обсъдят свои предишни и настоящи проекти с лектора и ще получат коментар, критика и съвети как да представят своята работа.
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии