Родопски шарки – фотографско пътуване в Източните Родопи / 26-28 октомври 2018 / с.Безводно – язовир Боровица - Утробата

с.Безводно – язовир Боровица - Утробата | 26 Октомври 2018 - 28 Октомври 2018
Фотография на корица: Тихомир Начев (KaspaR) 


"Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх, на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш - ала трябва да имаш сърце на орел. Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си. Със затворени очи ..., в себе си."

Антон Дончев, "Време разделно"


Есента в Родопите е магично преживяване и сезон, който се отблагодарява на фотографа с изключителни кадри. Заоблени склонове, обагрени във всички топли нюанси от жълто до виненочервено, мека бистра светлина и първите сутрешни мъгли, които допълват усещането за мистичната красота на планината. 

Ще се потопим в магията и ще се опитаме да я запечатаме във фотографии по време на 3-дневното ни фотографско пътуване из Източни Родопи. Местата, които ще обходим, са разположени сред изключителен ландшаф и предлагат поразяващи гледки за снимане. Ще имаме безкрайни възможности да направим най-добрите си пейзажни кадри, вдъхновени от неповторимата красота на есенните Родопи. 

Ще минем по стената на язовир Боровица до село Безводно, за което казват, че е едно от най-красивите в Родопите, заобиколено от вулканични скали и върхове, останало непокътнато и скрито в сърцето на планината. Ще снимаме в живописния район около язовира и по поречието на реката. Ще отделим време на пещерата Утробата, която сама по себе си е впечатляващо изживяване, а околността и пътят до нея отново ще ни дадат чудесни гледни точки към нашарените от есента родопски била, сред които в далечината се разлива язовир Кърджали.

Водач на групата ще бъде Тихомир Начев (KaspaR). Той е част от екипа на ФотоСинтезис повече от 10 години и пейзажната фотография е негова страст. Част от фотографското му портфолио можете да откриете на страницата на Фотоинтезис тук: https://photosynthesis.bg/user/KaspaR.html

Програма:

Първи ден - петък (26.10)
В 8:00 тръгване от паркинга пред Националния стадион "Васил Левски" в София.
Пристигане и настаняване в хотел Боровица.
Свободна програма и снимане в района.

Втори ден – събота (27.10)
Посещение на село Безводно и снимки в района на язовир Боровица.

Трети ден – неделя (28.10)
Посещение на пещера Утробата и снимки в района
Отпътуване към София

Такса за участие: 140лв.

Цената включва:
2 нощувки със закуски в хотел Боровица, http://www.hotelborovitsa.com/index.php
Водач 
Цената не включва транспорт. 

За да се запишете за участие в пленера, изпратете ни заявка за участие на photo@photosynthesis.bg  с двете имена на участника и телефон за контакт.  Отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали може да вземете със себи си други участници, за да се организираме да пътуваме заедно. 

Срок за записване: 15 октомври.

Местата са ограничени!

Организаторите си запазват правото за промени в програмата при необходимост и за отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи да участват.
 

Фотографии: 
Тихомир Начев (KaspaR) 
// Фото школа / Пленери | PhotoSynthesis | Септември 11, 2018

Фотогалерия: Родопски шарки – фотографско пътуване в Източните Родопи / 26-28 октомври 2018 / с.Безводно – язовир Боровица - Утробата

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии