Ричард Аведон - Повърхността на лицето. Лекция на Н. Трейман - 21.02. / 19:00 ч.

фотоуниверситет с николай трейман - лекция за картие-бресон, център фотосинтезис

На 21 февруари (вторник) ще се състои деветата лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Ричард Aведон. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.

Една шепа безкрайност. Психология на общуването фотограф – модел. Вътрепребиваването.
Широкоскроен фотограф, за който е по–добре да се съсредоточиш върху част от творчеството му. От човешкото лице е извлечена същността на човека чрез фотографията. Избран е албумът му „Автобиография”. Гледайки портретите му можеш дълго да разказваш истории за хората от снимките, дълго да ги помниш, дълго да ги съзерцаваш с възхищение.

"Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Повече относно записването и програмата на фотоуниверситета можете да намерите тук ►

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии