Психология на фотографията - лекция с Мария Попова - 27 юни 2013, 19:00 часа

Още от древните култури на инките и маите човекът е имал нужда да се представя с образ и картина, за да предаде послание и да се себеопознае. По-късно живописта замения скалните рисунки и тотемните изображения.

Снимката пък е начинът, по който го правим ние днес. Магията на фотографията е много повече от форма и правила за снимане. Нашето съзнание е активен участник в процеса на възприемане на една фотография. Снимката има универсален език и може да накара много хора по различни места на планетата да преживяват една и съща емоция. 

В лекцията по психология на фотографията ще говорим относно това, как с използването на  различни символи, цветове и знаци, можем да обогатим съдържанието на една фотография.

Основни теми:

- Възприятието- начина, по който мислим и усещаме една снимка  

- Използването на символи и знаци във фотографията и силата на тяхното послание

- Съставяне на емоционално  съчинение по  снимка.

Целта на  лекцията по психология на фотографията е да  се научим да превеждаме посланията на образите. Това е нужно, за да можем да ги използваме по–пълноценно в процеса на създаването на самата фотографията.

Начало: 19:00 ч. на 27 юни (четвъртък), ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия, София, бул. "Васил Левски" 57

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

За лектора:

Мария Попова е завършила психология в СУ "Св. Климент Охридски". От 12 години работи като психотерапевт. Специализирала е  в областта на индивидуалното и груповото консултиране. От 2003 води и лекция по психология на фотографията в курсовете на Георги Неделчев.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Цена: 15 лв.

Предварително записване за участие - до 25 юни 2013 г. включително - на photo@photosynthesis.bg . Моля, отбележете в полето Subject/Тема "Psihologia" и добавете трите имена на участниците, които записвате и телефонен номер за връзка.

Таксата за участие се заплаща на място преди началото на лекцията.

 

SaveSaveSave
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии