Програма на фото школа ФотоСинтезис - НОВИ ДАТИ НА СЕМИНАРИТЕ

програма за фотографски курсове и семинари 2011 г. център фотосинтезисПрограма за фотографски семинари и курсове с ФотоСинтезис

Ако фотографията е твоят начин да разказваш истории. Ако снимането за теб не е просто „щрак”, а твоят начин да създаваш красота и да претворяваш идеите си, сподели го с приятели в програмите за обучение на ФотоСинтезис Арт център.


Предлагаме ви цялостна програма за обучения по фотография – курсове и практически семинари:


* Основен курс по фотография с Георги Неделчев - за начинаещи и напреднали (вижте повече→) /Приятели, местата и за двата модула на този курс са запълнени, записването приключи. Благодарим за проявения интерес!/

* Основен курс за работа с Photoshop с Румен Гигов - за начинаещи и напреднали (вижте повече→)

* Разнообразни практически семинари (вижте повече→)

 

Практически семинари

Програмата е съставена от поредица теми, които не са задължително свързани една с друга и могат да бъдат посещавани самостоятелно. Същевременно обаче всяка следваща тема разширява и надгражда нивото познания и опит, което дава възможност за поетапно и по-детайлно запознаване с материята и възможностите на фотографията.
Занятията са съботно-неделни, предвид по-дългата заетост и практическа насоченост. Някои от семинарите се провеждат в извъндгарска среда и съчетават полезното с приятното 

Цената за всеки семинар е отделна. Ако имате желание да посетите три или повече семинара, получавате 15% отстъпка от общата сума на избраните теми.


Условията за записване са идентични за всички семинари:

Записване:
За да се запишете за участие е нужно да изпратите предварителна заявка на e-mail: photo(at)photosynthesis.bg със следната информация:
Трите ви имена, телефон и e-mail за контакти.
Избраната тема за обучение и дата на провеждане.
В полето „Subject” посочете темата и датата на избрания семинар (Примерно: RAW конвертиране – 24 юли)

Ако желаете да се запишете за повече от една лекция, моля посочете избраните теми и ще получите информация за сумата за плащане (съответно с преизчислената отстъпка)
Потвърждение на заявката ще получите до 2 работни дни.

Заплащане:
След като получите потвърждение за участие, е нужно да заплатите в някой от
нашите магазини капаро – 30% от таксата за участие на съответния семинар.

Вижте практическите фото семинари по месеци:

октомври 2011    ноември 2011    декември 2011    януари 2012    февруари 2012    март 2012

 

Дата Семинар Лектор Кратка информация Цена

практически фото семинари през октомври 2011

02 октомври, 11:00-17:00 ч. Измерване на светлина Георги Неделчев

Измерване на отразената и на падащата светлина. Когато става дума за професионален подход или безкомпромисно отношение към качеството, не може и не трябва да има непредвидени резултати. Единственият начин за 100% предвидимост на това как ще изглежда снимката е измерването на светлината.

80 лв.
     
08 октомври, 11:00-17:00 ч. Методи за конвертиране на RAW формати Георги Неделчев, Румен Гигов, Тодор Велков 

Този семинар е за всички, които вече снимат в RAW формат и желаят да извлекат максимално качество от снимките си. Той е и за всички, които все още снимат само в JPEG и не снимат в RAW, защото им се струва твърде сложно...

120 лв.

 

15-16 октомври Панорамна фотография - семинар/пленер Георги Неделчев, Румен Гигов, Тодор Велков

 

Този семинар се занимава с начините на заснемане и сглобяване на панорамни фотографии.

 

...
 
30 октомври, 11:00-16:00 ч. Въведение във PhotoShop Румен Гигов

Photoshop е стандарт в средите на хората, обработващи цифрови изображения и нарицателно за възможностие за манипулиранетo им. В основата на този курс са Photoshop и неговите възможности за подобряване на работата с фотографски изображения.

 80 лв.

     практически фото семинари през ноември 2011

13 ноември Пълноценно използване на компактните светкавици - семинар/пленер Георги Неделчев

Този семинар е за всички, които искат да контролират напълно крайния резултат, да използват студиен подход в работата си, но навън – сред природата, на улицата, т.е., навсякъде, където е невъзможно или много трудно да се ползва студийно осветление или преносими акумулаторни генератори.

 ...
 
26-27 ноември, 11:00-16:00 ч. Контролиране на светлината в студио Георги Неделчев

За всеки начинаещ в студийната фотография боравенето с осветлението изглежда необяснимо и загадъчно. Как и къде да се поставят осветителните тела? Какви аксесоари да се използват и защо? Как да се манипулира контраста? Ами бликовете и сенките?

Това е двудневен семинар за интересуващите се от студийна фотография.

150 лв.

    практически фото семинари през декември 2011

04 декември, 11:00-16:00 ч. HDRI (High Dynamic Range Imaging) или Изображения с голяма динамика на светлината в сцената Тодор Велков


HDRI е метод за цифрова обработка на фотографии и е насочена най-вече към пейзажната фотография, където нуждата от контрол на контраста е силно необходима.

 

80 лв.
     
18 декември, 11:00-16:00 ч. Работа с Tilt & Shift обективи Георги Неделчев

Този семинар има за цел да ви запознае с принципа на действие на тези специални обективи, както и със сферите на приложението им като архитектурна, предметна, портретна и модна фотография.

80 лв.

   практически фото семинари през януари 2012 

08 януари 2012, 11:00-16:00 ч. Въведение в Capture NX2 Румен Гигов

Capture NX2 е познат само на част от фотографите редактор за изображения на фирма Nikon. Ако за Photoshop се говори като за Pixel Oriented Program(ориентирана към пиксела програма), то за  Capture NX2 това определение еPicture Oriented Program(ориентирана към снимката програма). 

80 лв.
     
22 януари 2012, 11:00-16:00 ч. Работа с GIMP Тодор Велков

GIMP e графичен редактор на растерна графика - програма за създаване и обработка на растерни графики. Частично поддържа векторна графика.

Разпространява се под условията на свободния лиценз GNU. Целтa на проекта e да бъде безплатен заместител на редактори като Фотошоп за непрофесионални потребители.

80 лв.

  практически фото семинари през февруари 2012    

05 февруари 2012, 11:00-16:00 ч. Студийна портретна фотография Георги Неделчев

Когато става дума за фотографски портрет, трябва да се обърне внимание на спецификите, които предлага съответната технология и изразните средства, използвани в творческият процес.

Изключително важни са двете основни връзки - тази между модела и фотографа и тази между емоцията, атмосферата, чувството и начинът на интерпретиране им чрез изразните средства на фотографията.

80 лв.
     
19 февруари 2012, 11:00-16:00 ч. Студийна предметна фотография Георги Неделчев

При снимането на натюрморт или изобщо на предмети всичко зависи от фотографа. Начинът, по който той вижда предмета е функция на много фактори - от мирогледа и начина му на живот до моментното му състояние...

80 лв.

  практически фото семинари през март 2012      

02-04 март 2012 Контрасти - семинар/пленер Георги Неделчев, Румен Гигов, Тодор Велков

Повече информация очаквайте скоро!

...
 
18 март 2012, 11:00-16:00 ч. Висок ключ и нисък ключ Георги Неделчев

Аналогично на петолинието за запис на ноти и ключът сол, във фотографията съществува понятието висок и нисък ключ. Под нисък ключ се разбира снимка с преобладаващи тъмни тонове, а под висок ключ – с преобладаващи светли тонове. 

 

80 лв.  

 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии