8K видео и още много с новия дрон DJI Inspire 3

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 18, 2023
Новият професионален дрон DJI Inspire 3 е сериозна стъпка напред в сравнение с предшественика си Inspire 2.

DJI Inspire 3 е оборудван със специално разработена за модела камера с пълноформатен 35-милиметров сензор с над 14 стъпки динамичен диапазон и 3-осева стабилизираща система, съвместима с DJI DL обективи. Zenmuse X9-8K Air използва най-модерната до момента технология за обработка на изображенията на DJI CineCore 3.0, която позволява вътрешен запис на 8K25p CinemaDNG и 8K75p Apple ProRes RAW, както и на 4K120p ProRes RAW без кроп в S&Q режим.DJI Zenmuse X9-8K Air осигурява също двойно базово ISO при фулфрейм заснемане с 30 фрейма в секунда и по-ниски кадрови честоти; EI 800/4000 при 24 fps за кино и филмови продукции и EI 320/1600 над 30 fps за телевизионни и рекламни продукции. Подобрената технология DJI Cinema Color System осигурява по-добро напасване на заснетия материал с този от останалите камери в продукцията. Камерата поддържа и таймкод синхронизация.

DJI Inspire 3 разполага и с FPV камера с 1/1.8" сензор с 3 μm размер на пикселите за подобрено представяне при слаба осветеност и обектив със 161° ъглов обхват.

Новата система за пренос на видео DJI O3 осигурява предаване с 15-километров обхват с латентност от едва 90 милисекунди при FHD 60 fps в режим на единичен контрол и 12-километров обхват при едновременно предаване на сигнал от двете камери за двоен контрол. Един дрон DJI Inspire 3 може да предава два независими сигнала до два отделни дистанционни контролера, което позволява на пилота и на оператора да се намират на различни места. Операторът може да получава и 4K30p сигнал на разстояние до 5 километра.

Благодарение на вградените RTK антени, DJI Inspire 3 осигурява изключително прецизно позициониране и следване на сложни маршрути с DJI Waypoint Pro. Waypoint Pro дава и много възможности с настройки като 3D Dolly за симулация на снимане с кран и количка.

Технологията Spotlight Pro използва подобрени алгоритми за автоматизиране на разпознаването на обекти проследяването им, включително със завъртане на гимбала на 360°.

DJI Inspire 3 разполага с девет визуални сензора за откриване на препятствия във всички посоки, както и с ToF сензори. На всяко от четирите рамена на дрона е монтирана камера с fisheye обектив. Тази многокомпонентна система за засичане на препятствия на новия дрон може да бъде контролирана, като по желание могат да бъдат изключени сензорите, насочени хоризонтално, нагоре или надолу, което да позволи на пилота да се доближи максимално до обекта и да извършва сложни и креативни маневри. В такъв режим DJI Inspire 3 може да бъде настроен да подава предупредителен сигнал при доближаване на обекта отвъд определено зададено ограничение.

Включеният в комплекта пулт за дистанционен контрол DJI RC Controller Plus е съвместим с приложението DJI Pilot 2, което осигурява допълнителни телеметрични данни като ъгъл на гимбала, фокусно разстояние и др. Контролерът разполага с HDMI изход за споделяне на видео фийда на монитор.

DJI Inspire 3 се захранва с две батерии DJI TB51 Intelligent Battery, като всеки чифт осигурява до 28 минути летателно време. Дронът идва с шест броя батерии със система за подгряване и захранващ адаптер за зареждане на до 7 батерии едновременно. Системата за захранване на DJI Inspire 3 поддържа hot-swap смяна на батериите.

Окомплектовката на дрона DJI Inspire 3 включва освен дистанционния контролер, батериите и захранващия адаптер, PROSSD с капацитет 1TB, 7 бр. захранващ кабел за батерии, 3 чифта витла калъф за DJI Zenmuse X9-8K Air, USB кабели, ремък и опора за дистанционния контролер и куфар тип "тролей", който побира всичко това плюс втори дистанционен контролер, 4 DL обектива, 12 батерии, втори захранващ адаптер и др. аксесоари.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 18, 2023
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии