Презентация на Владимир Донков за фото-експедицията в Гренландия - 1 декември, София

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Декември 01, 2010

На 1-ви декември (сряда) от 19.35 ч Владимир Донков (Snooper) ще сподели кадри и разказ за двумесечната си експедиция в дивите Планини на Тасермиут фиорд, Гренландия през 2010 .
Презентацията е част от програмата на „Дни на предизвикателствата“, която ще се проведе в АУЛАТА на УАСГ.

Пълната програма на "Дни на предизвикателствата" можете да видите ТУК

Пътуването на Владимир Донков в района на Tasermiut фиорд в Гренландия през 2010 г. е третата част от мащабния му проект "North." за „архивиране” на пейзажа в последните непокътнати райони около Полярния кръг, кaтo една от най-крехките еко-системи, в която най-ясно се усещат промените от глобалното затопляне и вероятно нищо няма да се същото само след 20 години.

Фотографът Владимир Донков снима вече трета година природата в най-бързо променящата се област на Земята с мисията да „запечата” вида й за следващите поколения и да насочи вниманието на настоящата генерация към това какво губим с всяка изминала година. Основни теми в кадрите са – природа, селища и живота на местните жители в екстремната околна среда.

Част трета от проекта “North.” е двумесечен период на снимки в един изключително див и живописен район на Гренландия с площ около 2500 квадратни километра. Фотографът ще потопи зрителите в атмосферата на вертикални 1500-метрови скали, планини, глетчери, айсберги и сред бита на 90-те жители от рибарското селище Tasiusaq. Основните теми на кадрите са пейзажът на този рядко посещаван район и животът на хората в Tasiusaq.

Повече снимки от експедицията в Гренландия можете да видите ТУК

 

По време на работата си Владо редовно е водил дневник за ежедневието около снимките – преходи през тежък планински терен, набавяне на храна, работа с екипировката, изнасяне на провизии и разполагане на лагери за изчакване на светлина за снимки.
Два от 8-те пътеписа от ескпедицията му в Гренландия вече могат да бъдат прочетени (кликнете върху заглавието, за да ги видите):
1. Големият ден, две години след идеята
2. Посока: дива

Владимир Донков е фотограф на свободна практика, работи главно в областта на т.нар. аутдоор фотография, с основни теми – планински пейзажи, алпийски спортове, екология и дива природа. С фотографското портфолио и биография на автора можете да се запознаете на адрес www.verticalshot.com

 

// Актуално / Други | PhotoSynthesis | Декември 01, 2010
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии