Прехвърляне на RAW данни от Panasonic Lumix S1H към Atomos Ninja V

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 02, 2019
 
Panasonic с гордост обяви, че продължава сътрудничествоto си с Atomos Limited. Двете компании заедно ще реализират прехвърляне на RAW данни чрез HDMI връзка от LUMIX S1H към Atomos Ninja V.
 
Като първия в света пълноформатен безогледален фотоапарат, предлагащ възможност за вътрешен запис на 6K видео, LUMIX S1H комбинира качеството на видеозаписа на професионална кинокамера и високата мобилност на безогледален фотоапарат. За да разшири функционалността на камерата и да осигури оптимален работен процес за създателите на филми, Panasonic иска да предложи извеждане на RAW данни за постигане на най-високо качество и при външен запис, и затова работи за пълна съвместимост с 4K/60p HDR рекордера/монитора Atomos Ninja V. 
 
На световната премиера на фотоапарата в Лос Анджелис на 27 август 2019 г. Йосуке Ямане, директор на бизнес отдела за изображения на Panasonic, заяви:
„Panasonic и Atomos имат добри отношения и ние осигурихме извеждане на 4:2:2 10-bit 4K сигнал за запис през HDMI изхода на фотоапаратите от серията LUMIX GH. Сега с Atomos разработваме технология за извеждане на RAW данни чрез HDMI изхода на S1H.“
 
Джеръми Янг, изпълнителният директор на Atomos, добави в прессъобщението на компанията: 
„Ние сме горди, че продължаваме да разработваме иновативни технологии с компания от ранга на Panasonic. И двете компании сме силно ангажирани с демократизацията на създаването на филми, а възможността за предаване на RAW данни чрез HDMI връзка от S1H до Ninja V е съществен скок напред в това начинание.“
 
Новият Lumix S1H ще бъде показан в действие заедно с Atomos Ninja V на предстоящото изложение IBC2019 в Амстердам, което започва от 13 септември.
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Септември 02, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии