Преходи - фотографска изложба на Юлий Василев / 12.04 - 25.04.2018 / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 12 Април 2018 - 25 Април 2018
Откриване: 12 април (четвъртък) от 19:00 ч.
във Фотосинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул."Васил Левски"57
Изложбата може да бъде видяна до 25 април 2018г.

„Преходи“ е първата самостоятелна изложба на фотографа Юлий Василев. Той е на 32 години, от град Шумен. Занимава се с фотография от 2012 година, но вече има колекция от завидни отличия в български и международни фотографски салони.
 
  Любимият му жанр е улична фотография. Негови снимки са участвали в над 50 изложби по цял свят и различният му поглед към улицата и ежедневието са му донесли повече от 80 престижни международни отличия от 5 континента, сред които и 18 златни медала от големи Световни фотографски организации. Два пъти е бил удостояван и със златен медал на Българска Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“, като през 2016 година негов проект е избран за най-добра българска фотография от началото на 21ви век в категорията “Улична фотография”. Юлий е първият български фотограф, печелил наградата за най-добър автор от фотографски салон под патронажа на Международната Федерация по Фотографско Изкуство проведен извън пределите на България. През 2016 година е удостоен с отличието АФИАП – Артист на Международната Федерация по Фотографско Изкуство (ФИАП), а от 2017 година е вторият български фотограф със звание ЕФИАП – Отличие на ФИАП за постижения. Негови фотографии са публикувани в редица престижни международни печатни и онлайн медии. 
Фотографиите на Юлий разказват истории за обикновени хора, места и случки, видени по един необикновен начин.
 
   „The man behind the camera…  Това е той и всичко, което аз научих за него, всъщност е събрано в пет думи или the man behind the camera. Човекът зад камерата. Снимките на Юлий Василев ми дадоха друг поглед за фотографията. Разбрах я като много специална връзка между хората и света, който се случва много бързо наоколо. Свят, който, ако имаш умението да погледнеш на забавен каданс, може да ти даде усещане за енергия. Би могъл да те вдъхнови да го промениш или да го наблюдаваш и да ти хареса. Светът не може да се види само с очите. Усеща се със сърцето във всичките му чувства: любов, гняв, снизхождение, търпение, вълнение… Затова много харесах стила на Юлий в мига, в който за първи път срещнах името му и негов кадър. “ Яна Борисова (Журналист и ПР)
 
Повече от работата на Юлий Василев можете да видите тук:
 
 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 12, 2018

Фотогалерия: Преходи - фотографска изложба на Юлий Василев / 12.04 - 25.04.2018 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии