Предстоящи международни салони на FIAP за периода април-август 2008

Тази година „Фотографски салон – Варна” получи от FIAP (Международна федерация на фотографите артисти) статут на международен салон за фотографско изкуство, като по този начин от миналата година нашата страна отново присъства в календара на  федерацията. Такова високо международно отличие се присъжда за пръв път в България от 40 години насам и е единственото по рода си. Това го прави най-значимото фотографско събитие за годината.

В продължение на месец и половина в Градската художествена галерия Варна бяха изложени 237 фотографии на 122 автора от 22 държави. Те са избрани след журирането на 1761 фотографии на 252 автори (118 от чужбина и 134 от България). В експозицията са включени творби на 68 български и 54 чужди фотографи.

Награда за дебют получи 16-годишният Стефан Балеев (България). Бяха раздадени награди и от спонсорите на фотосалона. “Фотографски салон – Варна” стана най-популярният сред българските майстори на обектива. В миналото издание получихме 420 фотографии, а сега - повече от 1700.

По време на експозицията фирми и частни лица закупиха 19 фотографии. На авторите бяха изпратени писма за разрешение за публикация и информация за вида на откупките.

Поради огромния интерес към Фотосалона сме поканени от Националната художествена галерия – гр.София да представим изложбата там.

На 13.02.2008 се откри представителната колекция на „Международен Фотографски салон - Варна 2007” в Национална Художествена Галерия – гр.София, бул.Шипка 6.

Повече можете да научите на сайта на Международен фотографски салон Варна

А ето и календара на федерацията за периода април - август 2008

 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии