Представяне на "Отлитащото време" на Анна Топалджикова / 27.02.2018 18:00 ч. / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 27 Февруари 2018 от 18:00 до 20:00 ч.
Начало: 27.02 (вторник),18:00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул. "Васил Левски" 57Приятели, каним ви на представянето на книгата „Отлитащото време. Лъч светлина през обектива”. В нея Анна Топалджикова майсторски разказва историята на фотографския род Карастоянови. Пред обектива на тази фамилия преминават едни от най-големите имена в България преди, по време и след Освобождението. 

Елате на 27 февруари от 18:00 в кафе-галерия Synthesis, за да разберете как изданието по нестандартен и дълбоко човешки начин проследява българската история.

Ето какво казва Борис Минков за книгата:

„Пред нас е едно необичайно и завладяващо четиво, разположено между териториите на историческото изследване, на мемоарния и фикционалния разказ. Тук са събрани и взаимно усилени дълбоки пластове на времето и личен опит – с изключително чувство към визуалния образ и паметта, която той носи, със заговарянето на документалното в непосредствената интензивност на преживяното. С лекота Анна Топалджикова създава усещане за това как всичко случващо се в Голямата история е преминало през разработените в семейството на Карастоянови нови медии: през авантюрно донесената от Белград печатарска преса, през фотографските ателиета, през малкото общество на приятелските кръгове, през семейната митология на знаменателни съвпадения или изобщо в пулса на динамично живеене във и между различните епохи. Една съпреживяна история на модерните времена и на тяхното изпълнено с парадокси налагане в българска среда.”// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Февруари 27, 2018
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии