Представиха официално Fujifilm X-A3

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 29, 2016
На  25 август 2016г. Fujifilm официално представи безогледалната камера в ретро стил X-A3, която всъщност не се различава чак толкова  много по отношение на дизайна от своя предшественик Fujifilm X-A2. В официалното представяне Fujifilm акцентират на удобството на камерата при снимане на автопортрети, за което безспорно спомагат обръщащият се сензорен дисплей и режимът Portrait Enhancer, който подсилва значително яркостта на телесните тонове,  но ние в действителност най-напред се интересуваме предимно от други характеристики.

Fujifilm X-A3 се различава от предшественика си главно по сензора: той е запазил предишния формат APS-C (23,5 х 15,7 мм), но резолюцията се е увеличила от  16 на 24,2 мегапиксела. Интересното е, че както в предходните поколения, новият продукт използва цветни филтри подредени по схема Bayer, а не по значително по-сложната  X-Trans подредба. Стандартният диапазон на чувствителност на камерата е ISO 200-6400, който може да бъде разширен до ISO 100-25600.
Автофокусната система също се е подобрила, като вече притежава 77 зони. Сега би трябвало работата на следящия автофокус по време на видеозапис значително да е подобрена, имайки предвид не особенно добрите отзиви по този въпрос при предшественика X-A2. Бързата работа на Fujifilm X-A3 се осигурява от EXR II процесора: фокусирането отнема не повече от 0.3 секунди, а интервалът между кадрите не би трябвало да надвиши 0.4 секунди.
Камерата е получила няколко нови режима за симулиране на филми (Film Simulation), както и режими за снимане на панорама  и Time Lapse. Fujifilm X-A3 е способна да записва Full HD (1920x1080) видео с честота от 60p, 50p, 30p и 24p кадъра в секунда. Малко е нараснала и скоростта при серийно снимане: от 5.6 на 6 кадъра в секунда.
Размерът на дисплея на камерата не се е променил. Той отново има диагонал от 3 инча, но резолюцията е нараснала на 1,04 милиона пиксела. Fujifilm X-A3 има вграден Wi-Fi, слот за карти памет с формат SDXC, USB 2.0 и Micro HDMI портове.
Размерите на камерата са 116,9 х 66,9 х 40,4 мм, а тегло с батерия и карта с памет е 339 грама. Fujifilm заявяват, че с напълно заредена батерия X-A3 е в състояние да направи 410 кадъра (когато се използва с обектив Fujifilm XF 35mm F / 1.4 R).

Fujifilm обещават X-A3 да се появи в продажба през октомври 2016г. в три цвята: сребрист, кафяв и розов.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Август 29, 2016

Фотогалерия: Представиха официално Fujifilm X-A3

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (1)

bshenkov преди 1273 дни
Какво мислиш?мисля че това ревю е напълно безмислено. апарата е с пластмасови врътки. това го споменава само някакъв руснак в едно ревю из интернет. екрана се вдига нагоре, но за селфи изобщо и дума не може да става най-малко защото нищо не се вижса и обрада ти е обърнат надолу естествено. и повече от 16 GB карта не си купувайте. не става. та така...
оценка:
0 гласа

Прочети още статии