Полет над България - фотографска изложба на Александър Иванов / 07.03 - 29.03.2017 / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 07 Март 2017 - 29 Март 2017
Откриване: 07 март от 19.00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна от 07 до 29 март 2017 г.


Каним ви на откриването на фотографската изложба “Полет над България” на Александър Иванов и представянето на втори том на фотографския албум “България от птичи поглед ІІ"  - на 07 март от 19.00 часа във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия. 
 
 
Полет над България

“... Последните шест години в различни сезони снимах от въздуха национални паркове и резервати, планини, реки, ждрела, язовири, селища, исторически и природни забележителности, открити рудници и кариери, хвостохранилища и огромни котловани. Отново – Черноморието, Дунав, Поломието, родния Казанлъшки край. Натрупаха се нови снимки, които след дълъг подбор реших да събера в този втори том.

Въздушната фотография от мотоделтапланер си има своя специфика. Пилотите, с които летя, са изключителни професионалисти - смели и опитни мои приятели. Обикновено следваме предварително набелязани маршрути, но винаги има изненади и в тяхната непредвидимост е голямата Магия…

Най-ценното на полета е, че нищо не се повтаря – че винаги е различно. Опитвам се в снимките да отразявам това, което виждат очите. Но и сърцето. Не съм равнодушен докато гледам хората отгоре – особено тези, които работят на малките нивички, захвърлени в планината…
В късна есен летим над Източни Родопи – над каменна махала в развалини, отдавна напусната от обитателите си. Изведнъж незнайно откъде се появяват десетина крави и куче, придружени от овчар… И в картината под нас проблясва надежда. 

Земята с нейните форми и цветове винаги е била обект на фотографските ми търсения, лутания, възторзи… Терени като тези, които представям сега, снимам от много години, но видени през инженерния ми поглед и мислене, те придобиват по-изчистен и особен вид. 
Особено емоционални и запомнящи бяха полетите над Безкрайния Балкан, над Великата Рила и над Вълшебния Пирин… Благодарен съм на съдбата, че можах да преживея и това – да открия в убиването на Земята и в разрухата красота и поезия, писана с разкривения почерк на моя съвременник.

Препоръчвам на всички, които имат желание и възможности – не чакайте да станете на петдесет, за да полетите над България - това невероятно място, кръстопът на облаци и топли багри, на вихрушки и лавини, на дяволски графити и божествени светлини.”

Александър Иванов


 
Интервю с Александър Иванов можете да видите тук: http://www.bitelevision.com/polet-nad-balgariya-s-fotografa-aleksandar-ivanov/
 
Кадри от откриването можете да видите тук:

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Февруари 24, 2017

Фотогалерия: Полет над България - фотографска изложба на Александър Иванов / 07.03 - 29.03.2017 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии