Покривът на света - презентация на доц. Александър Илиев за Хималаите и Тибет - 09 юни / 19:00 ч.

Александър Илиев

На 9 юни (събота) от 19 ч имаме удоволствието да ви поканим във ФотоСинтезис Арт Център на бул. „Васил Левски" №57.

Тук добре познатият ви автор доц. Александър Илиев ще изнесе лекция за пътуванията си в Тибет и Хималаите със заглавие „Покривът на света". Тя ще бъде последвана от прожекция на филмите „Непал - покривът на света" и „Тибет - богове и хора". За десерт ще имате възможност за въпроси и да споделите мнението си пред автора им - доц. Илиев.

Вход свободен!

Акценти в презентацията ще са Хималаите и Тибет като място за поклонение, център на духовността на света, най-високата планина и плато на нашата планета, мястото със запазени най-древни мистерии и медицина, мечта за алпинисти, поклонници, бизнесмени, болни и здрави...

Доц. Александър Илиев завършва Техническия университет в специалност „Изчислителна техника", НАТФИЗ - „Режисура за драматичен театър", и университета на Театъра на нациите в Барселона. Щатен преподавател в НАТФИЗ, води майсторски класове на 4 континента. Режисьор, антрополог, актьор, клоун и мим. Създава няколко театрални формации. Ръководител е на телевизионно и фотостудио; президент на клуб по театрална антропология. Автор на научни трудове, поезия и драми, на повече от 200 сценария. Режисьор на над 170 спектакъла. Ръководител на първата интердисциплинарна научна експедиция „Българи – прародина" под егидата на БАН и СУ.

 

SaveSaveSaveSaveSave
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии